29 / 11 / 18

DESTACATS/ La dansa, els titelles, les màscares i els contes ens parlen de temes intensos

Arriba el desembre i de fons ja se senten nadales, els llums dels carrers comencen a encendre’s i els teatres també es preparen per aquesta època màgica de l’any, molt especial per viure en família. Però abans, hi ha cites que no ens podem perdre, com l’última part de la Mostra d’Espectacles Familiars de Sant Gregori, el MEG 2018, que aquest cap de setmana porta a la localitat gironina El secret de la Nanna de la Companyia de Teatre Anna Roca, també el concert per a nadons Black músic per als més petitsel del Pot Petit i la cirereta del pastís, La nena dels pardals de Teatre al Detall i la Tresca i la Verdesca, que acaba de guanyar aquesta setmana el premi Butaca 2018 al millor espectacle familiar. Si no us voleu perdre aquesta obra, també la teniu dissabte en un format molt i molt especial. El Festival Simbiòtic presenta La nena dels pardals adaptada per a fer-la accessible a diversitat de capacitats, una oportunitat per a que TOTHOM, amb majúscules, pugui gaudir d’aquest espectacle.

A banda d’aquestes cites especialment recomanables, de la nostra agenda hem seleccionat, com cada setmana, 5 espectacles que creiem que us encantaran. La dansa, els titelles, el teatre visual, el de màscares, l’humor i els contes donen forma a temes tan intensos com l’amor incondicional, el desengany, la vida, l’adopció o la diversitat. Comencem el desembre amb aquestes propostes:

We-Ding de la companyia Los MoñekosTothom està convidat a aquesta cerimònia, davant de l’església a hora punta. No cal confirmació. Però potser cal avisar al Mariano, que no pot arribar tard. Qui es presentarà a la boda? Espectacle recomanat per a tots els públics. Dissabte 1, a les 13h a la Plaça de l’Esglèsia de Celrà.


Amour de la companyia Marie de JonghAquesta obra ens avisa de la curta distància que hi ha entre la desafecció i l’amor incondicional. Un cant a alliberar-nos dels prejudicis i estimar els qui són diferents. Una bona oportunitat per veure un dels espectacles més aclamats de la companyia que acaba de rebre el premi Nacional de las Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud. Recomanat per a infants majors de 7 anys. Dissabte 1, a les 17h i diumenge 2, a les 12h a la Sala Tallers del TNC de Barcelona.

Vida de la companyia Javier ArandaLes coses fetes a mà tenen el seu propi caràcter, les mans com a part d’un ésser, com a protagonistes, com a éssers especials que creen moviment, emoció i vida. Una cistella a la deriva, un viatge… De qualsevol racó, de qualsevol cistella emergeixen brots de vida; vides valuoses, particulars i úniques. Un espectacle de titelles en què les mans cobren vida premiat amb el Drac d’Or Julieta Agustí a la Fira de Titelles de Lleida 2018 i com a millor espectacle de petit format a FETEN 2018. Recomanat per a infants a partir de 6 anys. Dissabte 1 a 18h a la Sala La Planeta de Girona (Temporada Alta).

Contes de Nadal de les germanes Baldufa de la companyia Tanaka Teatre. La Lilian i la Sophie han fet un punt i a part als seus viatges per celebrar el Nadal en família. I és que els hi encanta fer el pessebre i representar Els pastorets, com a tots els infants de Catalunya. Però també saben que cada cultura viu aquestes festes d’una forma diferent. Ens ho explicaran a través de contes màgics d’arreu del món. Recomanat per a infants d’entre 4 i 12 anys. Diumenge 2 a les 12h al Casal Lapallavacara de Balaguer.

Katia de la companyia Teatre Nu i Ka Teatre. La Katia fa la maleta i emprèn un viatge en busca dels seus orígens. Serà l’aventura de la seva vida i la viurà acompanyada de la seva mare. Trobarà el que busca? Kàtia és un espectacle de teatre visual que ens parla de la necessitat de retrobar-nos amb les nostres arrels. Recomanat per a tots els públics. Diumenge 2 a les 12h al Teatre Municipal Cal Bolet de Vilafranca del Penedès.

Ens explicareu què us han semblat? Gaudiu del cap de setmana i del teatre en família!

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This