5 / 09 / 19

DESTACATS / Fira Tàrrega centra l’atenció d’un cap de setmana amb multiplicitat de propostes familiars

És evident que aquest cap de setmana està marcat per la celebració, des d’avui, de Fira Tàrrega, que presenta un programa completíssim pel que fa a espectacles de carrer i de sala per a tots els públics i familiars i espectacles infantils. Aproximadament un 80% d’espectacles són per a tots els públics, de manera que hi ha on triar i remenar. A la nostra agenda hi trobareu no només les graelles, dia per dia, de la programació, sinó que també trobareu desgranats, un per un, aquells espectacles que ens ha assemblat que us agradarien i us interessarien més. Però com que no tot és Fira Tàrrega, a la nostra agenda també hi figuren d’altres espectacles que es fan en d’altres contrades. Us n’hem fet una tria.

  • Pinotxo, de la companyia de Titelles Sebastià Vergés. Es tracta d’una adaptació del famós conte de Carlo Collodi (Le avventure di Pinocchio). La història comença el dia que Gepetto, un simpàtic i alegre vellet que sempre ha somiat amb tenir un fill treballa una fusta que acaba prenent forma de ninot. Aquell titella demostra estar viu i ser molt desobeïen. El desig més gran de Pinotxo és esdevenir un nen de debò, però només és un titella trapella i tossut, que sempre defuig les seves obligacions, i que inevitablement es veurà embolicat en una sèrie d’aventures calamitoses. El simpàtic Pinotxo finalment es convertirà en un nen de debò gràcies a la seva bondat i valentia. La gràcia de Pinotxo és la seva profunda humanitat. És el paradigma del nen, de la seva curiositat innata, de l’afany de voler descobrir les coses tot sol, sense ajut i de totes les dificultats que això comporta. També és la història de la superació personal per tal d’aconseguir fer realitat allò que més desitja. Pinotxo (en italià Pinocchio), és el titella de fusta protagonista del llibre “Le aventure di Pinocchio” que va escriure el periodista i escriptor Carlo Collodi (pseudònim de Carlo Lorenzini). Els episodis van ser publicats a la revista de Florència Giornale per i Bambini entre el 1881 i el 1883 amb els títols “Storia di un burattino” (Història d’un titella) i “Le aventure di Pinocchio” (Les aventures d’en Pinotxo) i van ser il·lustrats per Enrico Mazzanti. Les aventures d’en Pinotxo han estat traduïdes a més de 200 idiomes i s’han portat al cinema i a la televisió. Per a tots els públics. Gratuït menors de 3 anys. Contribució 4€. Dissabte 7, a les 11:30h a La Casa dels Entremesos de Barcelona.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This