30 / 01 / 20

DESTACATS / Espectacles familiars de gran format i petites joies que cal gaudir en una atmosfera d’intimitat aquest cap de setmana

El cap de setmana arriba amb nombrosos espectacles, alguns que són de gran format, molt espectaculars i d’un nivell artístic excel·lent. Seria el cas d’El viaje de Ulises (Teatro Gorakada), multipremiat, deliciós, extremadament divertit i entretingut, basat en l’Odissea d’Homer, que es podrà veure a Palau Solità i Plegamans. També és de gran format Els músics de Bremen, al Gran Teatre del Liceu, o The Postman, del mag Txema, al Teatre Auditori del Mercat Vell de Ripollet. Atenció a Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol, espectacle triomfador en la darrera edició de Mostra Igualada, que es veurà al Centre Cívic Parc Sandaru de Barcelona, a la Fàbrica Vella de Sallent i al Teatre Municipal de Sant Hipòlit de Voltregà. Aquests espectacles conviuen en la nostra agenda amb espectacles pensats per gaudir en espais petits, que permetin una certa proximitat i intimitat, com Baby Sferic, d’Aboon Teatre, per a primera infància, que podrà veure a Sala Porta4 de Barcelona, o Aquarel·la, de Fes-t’ho Com Vulguis, a l’espai Orfeó de Lleida; o les Rutines del titellaire Eugeni Navarro, a La Puntual. Nosaltres us hem triat cinc espectacles del gran ventall d’oferta disponible. Vejam si us agraden!

 • El viaje de Ulises, de la companyia Teatro Gorakada. Els déus grecs habitaven el cim de l’Olimp i governaven sobre els éssers humans influint sobre aquests amb la seva protecció o amb el seu abandonament. Alguns homes es van atrevir a desafiar els seus capricis i van ser víctimes de la seva ira, com en el cas d’Ulisses qui, en ofendre Posidó deixant cec al seu fill Polifem, aquest li impedeix tornar a Ítaca deixant-lo vagar sense rumb per tot el mar Mediterrani. La història d’Ulisses és la història del viatge com a metàfora de la vida, de la lluita contra les dificultats i la forma de resoldre-les. Un viatge ple de peripècies úniques i de jocs compartits on cada acte, cada escena, és un univers en ell mateix. Podem demanar-li a Ulisses que ens deixi seguir-lo en la recerca de la seva Ítaca esperant amb això trobar també la nostra. Llarga vida a l’heroi grec. A partir de 6 anys. 12€. Divendres 31, a les 21h al Teatre de la Vila (Palau-Solità i Plegamans).

 • Els petits més grans, de la companyia Artristras. De la mà de la Saba Sàvia i un jardiner juganer ens endinsarem en un món molt proper i, a vegades, desconegut com és el dels Insectes. La relació d’equilibri entre la formiga, la marieta i el pugó, la pol·linització a través de l’abella ajudada pels insectes que envolten la flor i la màgia de la metamorfosi de la papallona, passant per l’ou, eruga i crisàlide, són les tres històries que componen Els petits més grans. De 3 a 8 anys. 6,00 €. Dissabte 1, a les 18h al Caixafòrum (Lleida).

 • El carreró de les bruixes, de la companyia Pocacosa Teatre. Han fet fora a les Bruixes de tots els pobles de Catalunya i s’han instal·lat al carreró de Les Bruixes de Cervera. A cada casa n’hi viu més d’una i totes i cadascuna d’elles té una història per explicar-nos. Però per poder-hi viure has de ser bruixa professional! La Bruixa Estruga arriba amb la intenció de passar les proves per poder-s’hi quedar però té la mala sort d’arribar just al Gran dia! I per postres, a diferència de totes les altres, ella canta òpera. Com s’ho farà? A partir de 4 anys. 5 €. Diumenge 2, a les 18h, al Teatre de l’Ateneu (Tàrrega).

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This