8 / 11 / 18

DESTACATS: Els personatges màgics i la música s’uneixen per fer volar els somnis de cadascú

Les criaturetes de la casa són els protagonistes aquest cap de setmana que comença el cicle El Més Petit de Tots, amb espectacles repartits per tot Catalunya pensats per a que els nens i nenes en edat preescolar puguin començar a contagiar-se de l’encant dels escenaris. La música és l’altre ingredient d’un cap de setmana ple de plans per fer. Propostes com el festival Foramuralla per Canalla, que porta els Colors de Monstre de Tombs Creatius a l’exterior del Teatre L’Atlàntida de Vic per acompanyar les actuacions musicals programades, o el Ponent Roots Xics, que enguany convida pingüins i hipopòtams (El Reggae for Xics de The Penguins i Hippos de Zum Zum Teatre) a una nova sessió de DJ també per a infants a la Sala Cotton de Lleida, són dues propostes que barregen arts escèniques amb música aquest diumenge. Les famílies que prefereixin el petit format i els espectacles delicats, tenen la Mostra de Titelles de Sant Cugat, que proposa 10 espectacles, alguns en petites sales i d’altres, de gratuïts, al carrer. La Fira de la Ratafia, amb l’espectacle Mr Stromboli de El que ma queda de Teatre per a qui vulgui clown, o la Fira del Bolet amb Xarivari Blues de Circo Los per a qui vulgui circ, són altres de les opcions que es troben a una agenda, que un cap de setmana més està a rebentar d’activitat escènica per a tota la família.

Què més voleu? Clar! Ara s’ha de triar, que no és fàcil. Com cada setmana, us fem una selecció de 5 espectacles a diferents parts del territori. La música i els personatges màgics i rebels s’ajunten en els nostres destacats:

Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa? de la companyia Tres x 3EnLa Carlota és una princesa tan rosa, tan rosa com totes les princeses del món…Té un vestit rosa, una habitació rosa i una “feliç” i envejable vida de color rosa però, no obstant això, la Carlota s’avorreix moltíssim perquè a ella tot això d’anar petonejant gripaus a la recerca d’un príncep blau no l’interessa gens ni mica. A ella, el que li agradaria, seria caçar dracs, muntar en globus o nedar a lloms d’un dofí. La protagonista d’aquesta història farà trontollar a tot un regne pel sol fet de voler ser la persona que vol ser i no la que els altres volen que sigui. Segons la Carlota, la solució és molt fàcil, la gent ha d’entendre que hi ha nenes que en lloc de voler ser princeses roses, prefereixen qualsevol dels milions de colors que hi ha al món. Recomanat per a tots els públics. Dissabte 10 a les 17.30h, al Teatre Conservatori de Manresa.

Noctíluca de la companyia ArtristrasEn Luca, incansable investigador naturalista, recorre camps i jardins per trobar cuques de llums i examinar-les. Una nit, somniant dins la tenda de campanya, veu la misteriosa Noctíluca, Deessa de la nit plena de llums. A partir d’aquest moment viu entre el somni i la realitat, tant a dins com fora del seu laboratori, per aconseguir el repte que s’ha proposat. Ell i la seva ajudant viuran situacions sorprenentment divertides i màgiques. Recomanat per a tots els públics. Dissabte 10 a les 18hal Ccaixafòrum de Lleida.

Núvols de la companyia La Petita Malumaluga. Un espectacle interactiu amb percussions d’arreu del món, clàssics del jazz i un conte poètic i irreverent. Recomanat a partir de 0 anys. Diumenge 11 a les 12h al SAT! Teatre de Barcelona.

Desperta bruixeta de la companyia La TafaneraLa bruixeta està sola al bosc. El cant del gall la desperta sobresaltada. No hi ha ni rastre de les altres… Ja està? Això vol dir que ho ha aconseguit? Tot allò pel qual ha estat preparant-se, esforçant-se i dedicant molt de temps, s’ha fet realitat? Però com ho sabrà si s’ha quedat adormida? Vaja, el dia més important de la seva vida… I ara què? Ha passat o no ha passat? Una màgica història que parla… dels somnis. Desperta bruixeta! Recomanat de 3 a 6 anys. Diumenge a les 12h al Teatre Municipal La Sala de Rubí.

Els cistells de la Caputxeta de la companyia Samfaina de ColorsSamfaina de colors fa una passejada pel calendari a través del llibre de poemes de Miquel Martí i Pol ‘Per molts anys!’, on el poeta dedica una poesia a cada mes de l’any. I és que ara es veu que el famós cistell de la Caputxeta no era un de sol, no. Dotze en té. Un per cada mes de l’any. I si bé és cert que dins del cistell hi porta melmelada, suc i galetes, també és veritat que a cada mes de l’any s’hi ha deixat caure un vers o una tonada. De poesia i de cançó. Música tradicional, poemes, cançons, estris i joguines. Samfaina de colors en estat pur. Recomanat a partir de 3 anys. Diumenge 11 a les 18h al Teatre Municipal Àngel Guimerà del Vendrell.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This