6 / 06 / 19

DESTACATS / Els festivals treuen el cap entre espectacles de titelles, teatre, circ ambulant i instal·lacions

Les arts escèniques familiars han entrat en la dinàmica dels festivals de finals de primavera, quan l’estiu comença a treure el nas. A Sant Feliu de Guíxols, del 7 al 9 de juny, hi celebren la quarta edició de la Fira del Conte Explica’m, amb castell de focs artificials i espectacles com Ye Orbayu, Teatre arrossegat de Catalunya (Teatre Nu), Nàufrags (La Industrial Teatrera), El secret de la Nanna (Cia. Anna Roca) o Les Pompiers (Cia. La Tal), tallers, contacontes i música. Un cartell completíssim, farcit d’activitats durant tot el cap de setmana.

D’altra banda, a Torrelameu hi fan dissabte i diumenge la 3a edició del Festival Marrameu d’espectacles familiars i s’hi podran veure El núvol gris, gras i grosTeatre al Detall), Adéu, Peter Pan (Festuc Teatre), El Mêtre (JAM) o Saudade (Anatomia del Cactus) el primer dia, i  els espectacles S’alcen i reguen (Marta Casals), L’aneguet lleig (El Sidral), Titiritriki  (Zum Zum Teatre), Parnassus (Els Salats) i Fractal (Companyia Terna). A més, també hi haurà un sorral gegant i instal·lació de jocs de fusta (Festa Fusta).

Atenció a un altre gran festival del cap de setmana, la setena edició del Sense Portes d’Argentona, que té un cartell impressionant tant d’espectacles familiars, la majoria, com per adults. En l’àmbit dels familiars destaquem Un teatre al jardí, Wet floor, Meeting point, El museu al carrer, Vertígen, Back 2 classics (Planeta Trampolí), La dernière danse de brigitte (Zero en Conducta), Munta titella, 7 ratolins, Xavi Lozano ‘Solo’, Teatre arrossegat de Catalunya (Teatre Nu), Cabaret de l’escola, Monsieur loyale i la circus band i Denada. Tots els espectacles són gratuïts, però compte,  alguns amb aforament limitat.

Escampats per la resta del país, us fem aquestes recomanacions:

El somni d’en Cu-cut, Sebastià Vergés. Cada segon dissabte de mes, l’històric titellaire Sebastià Vergés us explicarà diferents contes catalans dels nombrosos que té al seu repertori. Dissabte 8, a les 11.30h  a La Casa dels Entremesos de Barcelona. Tots els públics. 4€ (entrada gratuïta per a menors de 3 anys).

Enginys Eko.poètiks, de la Cia. Katakrak. Es tracta d’una instal·lació interactiva per a tots els públics. Cada artilugi és únic i autònom i tots junts creen un espai original, lúdic i participatiu. En aquest treball es complementen els tres eixos de la companyia: creativitat, reciclatge i joc amb els principis bàsics de l’electricitat, l’electrònica, les energies renovables i… un xic de poesia. Dissabte 8, a les 17h, Conjunt monumental Castell d’Olèrdola, XXXIVa Trobada d’Olèrdola. Per a tots els públics. Gratuït.

Akäshia, el viatge de la llum, de la Cia. El Cau de l’Unicorn. Va néixer a trenc d’alba… Quan el seu pare la va tenir entre els seus braços per primera vegada, es va apropar a la finestra per tal de poder veure-la millor… i fou llavors quan va succeir: el primer raig de sol va incidir sobre la menuda i la va banyar amb la seva llum, fou llavors quan el seu pare i la seva mare varen decidir el seu nom: Alba. Dissabte 8, a les 18.30h, al Local Social de Santa Susanna. A partir de 3 anys. 3,00 €.

Miss Umbrel·la, de Cirquet Confetti. Miss Umbrel·la és un excèntric personatge que combina elements d’antics espectacles de carrer amb elements del circ més contemporani i fa la delícia de grans i petits. Diumenge 9, a les 12h, Fira dels Indians de Cadaqués. Per a tots els públics. Gratuït.

Teatre Arrossegat de Catalunya, de Teatre Nu. La companyia del Teatre Arrossegat de Catalunya es desplaça de poble en poble representant, damunt del seu escenari mòbil, el seu extens repertori d’obres de teatre, llegendes, contes i altres històries. Dilluns 10, a les 12h, a la Placeta de Santa Oliva d’Olesa de Montserrat. Per a tots els públics.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This