16 / 05 / 19

DESTACATS / El joc i les bones històries s’imposen en un cap de setmana molt variat, apte per a tota classe de gustos i públics

El cap de setmana presenta un menú molt variat, apte per satisfer a tots els paladars, fins i tot els dels més exigents gourmets de les arts escèniques faniliars: els més menuts. El ramat de Xip Xap passarà per Amposta a la recerca de pastures, mentre que un altre ramat, el dels animals de la instal·lació de carrer dels Katakrak, farà parada a Premià de Mar. També hem triat un parell de contes, d’històries tendres, com la del Gegant DumDum i la Petita Tulipa dels Animamundi, que és teatre d’ombres, i Maure el dinosaure, de Teatre Nu, que es basa en la relació de la Martina amb el dinosaure Maure. La darrera proposta que us hem triat és Zaquizamí, de la companyia Roberto G. Alonso, que barreja multitud de llenguatges escènics com la dansa, el gest, els titelles i el teatre.

Però a banda dels nostres destacats, aquest cap de setmana també podeu gaudir del 22è Festival de Titelles de Caldes de Montbui, amb un munt d’espectacles, la majoria al carrer; del Dia Minimúsica al Poble Espanyol de Barcelona i el Festival d’Arts de Carrer del Centre Cívic la Casa Groga de Barcelona, amb un dia sencer dedicat al circ, al matí amb un taller i una actuació de Back2Classics i a la tarda amb una marató d’espectacles. També cal que tingueu en compte que durant tot el dissabte dia 18 es celebrarà la Fira del Conte de Medinyà (Gironès), una cita màgica. Que passeu un magnífic cap de setmana!

  • Transhumància (XI Festa del Mercat a la Plaça), de Xip Xap Teatre. La transhumància és la migració estacional dels ramats a la recerca de les pastures allà on n’hi hagi segons l’època de l’any: pastures a la muntanya a l’estiu i pastures a la plana a l’hivern. I així són els pastors de Xip Xap, porten el seu ramat allà on el públic està reunit per gaudir del teatre de carrer. Pastors, cabres, i un quissu són els personatges principals. Però potser tu també acabaràs sent protagonista. Saps munyir? I que tal fas de llop? Dissabte 18, a les 13:30h i 16h, a la Plaça Ramon Berenguer IV d’Amposta. Per a tots els públics. Gratuït.

  • L’Animalada (Diumenges en família), de Katakrak. Alguns dels objectes que llencem s’han rebel·lat. No volen ser abandonats quan es fan grans i s’han convertit en jocs-animals. Del munt de ferralla en van sortint formes, colors, trossos de jocs i moltes preguntes. Quin animal serà? Com s’hi deu jugar? T’imagines donant cireres a un cocodril? Has ajudat mai un elefant a regar flors amb la seva trompa? T’has convertit mai en un abella perduda en un camp de flors? Si tot això et sona a xino però et sembla divertit és que ja tens el mono de L’Animalada a dins. Jugues? Diumenge 19, 11h al Carrer Santiago Rusiñol de Premià de Mar. De 6 a 12 anys. Gratuït.

  • Maure el dinosaure, de Teatre Nu. La Martina és una nena petita, valenta i pèl roja. En Maure és un dinosaure blau, gros i de punxes blanques. Són amics inseparables. Comparteixen jocs, somnis i aventures. Què faria la Martina sense en Maure? I en Maure sense la Martina? Esperem que no s’hagin de separar mai. Però… i si un dia ho haguessin de fer? Gaudiu dels jocs i les aventures de la Martina i el seu gran amic: En Maure el dinosaure. Diumenge 19, a les 17h, a l’Espai Can Rius de Caldes de Montbui. Per a tots els públics.

  • Zaquizamí, de la Cia. Roberto G. Alonso. A totes les llars sempre hi ha un zaquizamí, un espai o estança gran o petita, un racó ple d’andròmines on van a parar els trastos vells que estan en desús, unes golfes amb goteres on fan niu les mussols o un altell de difícil accés on el que busques és al fons de tot, una habitació fosca, la dels mals endreços, en la que cada vegada que obres la porta cau alguna capsa, o alguna escombra, o alguna cosa. Diumenge 19, a les 18h a la Sala Sindicat de Balsareny. De 4 a 9 anys. 7,00 €

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This