11 / 04 / 19

DESTACATS/ Ball, aventures i els misteris que ofereix la vida

Una vegada superada la Mostra d'”Iguanada” que en dirien els nostres amics de La Pera Llimonera, el focus de les arts escèniques familiars es torna a diversificar i escampar arreu del país. Aquest cap de setmana us proposem ballar amb Folkids, marxar a la recerca d’aventures amb la Kàtia, de Teatre Nu, o amb el Peix Irisat de Tanaka Teatre; observar de molt a prop una altra aventura com és la mateixa vida explicada amb mestratge, tendresa i virtuosisme per Javier Aranda amb les seves pròpies mans -literalment- o reflexionar sobre, precisament, l’inici de la vida al planeta amb l’espectacle Mare Terra, de la Companyia del Príncep Totilau.

A banda d’aquestes propostes, també heu de tenir molt present que aquest cap de setmana es celebra la MITMO, la Mostra Internacional de Titelles de Mollet del Vallès, una cita ineludible, amb un marcat caràcter pedagògic, que promou la companyia Galiot Teatre, que n’és la coorganitzadora a l’ensems amb l’Ajuntament de Mollet. A banda dels espectacles itinerants i els de sala, els visitants, des de divendres i fins diumenge, també podran participar en tallers, gaudir d’atraccions ecològiques i de les parades de titelles d’artesania. A banda de la seva programació, d’una qualitat remarcable, cal destacar el caràcter eminentment popular de la MITMO, amb un gran nombre d’espectacles gratuïts, però és que el preu de les entrades dels de pagament va d’1 a 2 euros. Tot seguit us desgranem els destacats d’aquest cap de setmana:

  • Folkids (del Cicle Tous en família)  de la companyia Afònix Produccions & Pep López. Es tracta de l’espectacle més sol·licitat de totes les poduccions de la companyia. La fórmula de danses i cançons ha estat llargament imitada fins esdevenir un punt de partida dels grups d’animació als països catalans i Folkids és ideal per qualsevol tipus d’esdeveniment i espai on es vulgui fer ballar a tothom. Un espectacle d’animació de ball folk per a infants i públic familiar plantejat sempre sobre la participació directe del públic des del primer moment tot seguint les directrius marcades des de l’escenari. El tractament de l’espectacle fuig d’infantilismes i formules tòpiques de coloraines, globus i confetti adreçant-se als infants com el que són: infants. El repertori és inèdit, de creació pròpia, i en alguns casos adapta temes tradicionals en balls, danses, etc, mentre que la formació instrumental consta de bateria, guitarra, violí o acordió. Dissabte 13 a les 12h a la Plaça de Fàtima de Sant Martí de Tous. A partir de 6 anys. Gratuït.

  • Kàtia ,de la companyia Teatre Nu. La Kàtia fa la maleta i emprèn un viatge, l’aventura de la seva vida, que viurà acompanyada de la seva mare. Trobarà el que busca? Kàtia és un espectacle de teatre visual que ens parla de la necessitat de retrobar-nos amb les nostres arrels. Dissabte 13, a les 18h al Teatre Auditori Narcís Masferrer, de Sant Feliu de Guíxols. Per a tots els públics.

  • Vida, de la Companyia Javier Aranda. Aquest és d’aquells espectacles que us direm i us repetirem, fins a fer-nos molt pesats, que és indispensable que veieu. Com el seu nom indica es tracta d’una història de vida, simple, sense sofisticacions, però tendra i emocionant com poques haureu vist. Perquè fins les coses fetes a mà tenen el seu propi caràcter, les mans com a part d’un ésser, com a éssers especials que creen moviment, emoció i vida. Diumenge 14 a les 11h, al Teatre Romea de Barcelona. A partir de 6 anys.

  • El peix Irisat de la companyia Tanaka Teatre. Basat en el cèlebre conte, el Peix Irisat és l’animal més bonic de tot l’oceà, però pateix un mal força estès: es troba molt sol. Per què els altres peixos no volen jugar amb ell? Així comencen les aventures submarines protagonitzades per un peix d’escates lluents i un munt d’amics com l’estrella de mar rondinaire, el savi pop Òctopus, el peix llanterna detectiu, les meduses dansaires, el calamar curt de vista o la petxina flamenca. Junts descobriran la importància de compartir, de ser valents i ajudar els altres. Diumenge 14 a les 12h, a la Plaça de la Vila de Montseny. A partir de 3 anys.

    • Mare Terra de la Companyia del Companyia del Príncep Totilau. Aquesta història, que preten fer-nos reflexionar sobre l’origen de la Terra i la Humanitat a partir de la teoria de l’evolució de Darwin, va nèixer de les qüestions interminables que plantejava el Bernat, el fill del director de la companyia, Marc Hervàs, als seus pares. No només és el protagonista de la peça, sinò que també n’és l’instigador. L’obra explica el naixement del planeta i de la Humanitat, responent així a grans dubtes que els infants insisteixen a resoldre en qualsevol moment, com si fos fàcil explicar per què existeix la natura, com surt la lluna cada nit o qui va inventar les persones. Perquè aquesta és una altra: l’espectacle també entra en el camp de l’embaràs i el naixement de la vida, de manera que el cóctel va resultar i va donar lloc a un espectacle familiar que, a través dels somnis del seu protagonista, explora la història de la Terra i va coneixent tota l’evolució de les espècies fins arribar al naixement del primer homo sàpiens. Diumenge 14, a les 12h al Teatre Centre Unió Agrícola d’Òdena. Per a tots els públics.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This