Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
10 / 06 / 21

Dàmaris Gelabert ha rebut avui el Reconeixement de Mèrits de l’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor

L’artista, pedagoga, cantant i animadora infantil barcelonina Dàmaris Gelabert, rep avui el Reconeixement de Mèrits de l’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor. L’escola cada any atorga el Reconeixement de Mèrits a persones o col·lectius que han destacat per la seva fidelitat a la llengua catalana, i per la protecció i transmissió d’alguna faceta del nostre llegat lingüístic i cultural. L’Escola Municipal de Mallorquí és un organisme autònom que depèn de l’Ajuntament de Manacor. Els objectius fundacionals de l’escola, que l’han mantingut viva des del 1973, són fomentar i ensenyar la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, i la cultura autòctona.

Aquesta tarda, el batlle, Miquel Oliver, el delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà i la directora de l’Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló, han mostrat a l’artista les instal·lacions del centre, l’han introduït en la història de la institució i l’han obsequiat amb el calendari de Paraules amb arrels i les polseres literàries, entre d’altres regals. La padrina de Dàmaris Gelabert en l’acte d’aquesta tarda, que s’ha celebrat a l’Auditori de Manacor, ha estat la personalitat local Júlia Acosta. L’acte va ser retransmès en directe pel canal de youtube de l’ajuntament manacorí.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Una imatge de Soc feliç!, de Dàmaris Gelabert.

La Dàmaris ja era a les Illes Balears des del dia 5 de juny, data en que va oferir una funció de l’espectacle de teatre musical Soc feliç, a l’auditori de la localitat. Demà la Dàmaris Gelabert oferirà una altra funció d’aquest espectacle a l’Auditori de Manacor, el mateix lloc on ha rebut el guardó, amb les entrades exhaurides.

Els darrers anys, també han rebut aquest guardó, que es va constituir el 1976, personalitats com el filòleg Isidor Marí (Eivissa, 1949), el músic Joan Bibiloni (Manacor, 1952), l’investigador i periodista Antoni Tugores (Manacor, 1948), l’actor Toni Gomila (Manacor, 1973), l’Associació Cultural Glosadors de Mallorca (2008), la cantautora Maria del Mar Bonet (Barcelona, 1947) o el mestre, músic i activista Gabriel Oliver i Oliver, “Biel Majoral” (Algaida, 1950), entre d’altres.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This