20 / 11 / 18

Cinc municipis de Tarragona acullen sis dies de titelles amb el 14è Festival Guant

Cinc localitats de Tarragona acullen des d’aquest dimarts 20 de novembre la 14a edició del Festival Guant de Titelles, amb l’epicentre a Valls. En total, i fins al 25 de novembre, Valls, Alcover, El Morell, La Pobla de Mafumet i Mont-roig del Camp sumen sinèrgies per oferir 33 funcions de 10 espectacles diferents de companyies catalanes, de Múrcia i també de Tailàndia.

El festival, que inclou activitats paral·leles com una exposició sobre la trajectòria de la companyia Micro Troupe titulada Majoria d’edat! Els 18 anys dels titelles de Micro Troupe, comença amb funcions escolars i visites guiades i dinamitzades a l’exposició per als nens i nenes d’escoles. Així, al llarg de tot el matí de dimarts dia 20, la companyia Teatro Los Claveles representarà diferents sessions de Les set cabretes. I amb l’objectiu de posar el focus en l’orient, divendres a les 17.30h al Cafè del Teatre Principal de Valls tindrà lloc un taller de titelles fetes amb la tècnica de la papiroflèxia o origami.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

‘Les set cabretes’ de Teatro Los Claveles es representarà tant per a escolars com per a públic familiar al Guant.

Tot això, serà abans d’inaugurar el certamen artístic, que enguany vol fer èmfasi en el diàleg entre música i titelles. Divendres 23 a les 18.30h el Teatre Principal de Valls acollirà la representació de Roig pel-boig de la companyia catalana Mimaia Teatre. I tot seguit, al Cafè del Teatre Principal, els alumnes de l’optativa d’Arts Escèniques posaran el toc amateur del festival, representant dalt de l’escenari Un país de paraules. Al llarg del cap de setmana, espectacles com el guardonat Adéu, Peter Pandels catalans Festuc TeatreIdentitats, de Rocamora Teatre, que n’estrenarà la música en directe al festival tarragoní, es podran veure a Valls. Però el Guant es vertebra a través de la suma de sinèrgies de cinc municipis diferents i per exemple, Les set cabretes de Teatro Los Claveles també es podrà veure a Miami Platja i a Alcover i Roig pel-boig de Mimaia Teatre, també es representarà al Morell. Una altra de les propostes destacades d’aquesta edició és que per primer cop, el certamen ha programat un espectacle per a infants a partir de només un any. Es tracta de La lluna la prunade la companyia titellaire Mercè Framis. Dissabte a la tarda es podrà veure a La Pobla de Mafumet i diumenge al matí, a Valls.

En total, sis jornades de titelles tant per a públic familiar com per a gent adulta. El Guant és un dels que conforma la vintena de festivals d’arreu de Catalunya que contribueixen a mantenir viu aquest gènere teatral, que tot i que compta amb una llarga tradició, necessita de més espais de programació per mantenir la vitalitat.

Teniu el programa dels diferents espectacles a les cinc localitats, aquí.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This