Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
19 / 03 / 21

Celebrem la Setmana de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut amb un programa molt complet

El dia 20 de març, que enguany cau en dissabte, es commemora el Dia Mundial de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut. Es dona el fet que el dia següent, 21 de març, diumenge vinent, es commemora el Dia Mundial de la Titella i que el proper dissabte, dia 27 de març, serà el Dia Mundial del Teatre. L’Associació Professional de Teatre Per a Tots els Públics (TTP) i aquest portal, EscenaFamiliar.cat, han preparat tot un seguit d’actes i activitats que s’allargaran des de demà fins al proper cap de setmana per tal de celebrar aquest seguit d’efemèrides, remarcant sobretot la data del 20 de març.

La nostra Setmana de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut comença avui mateix, amb aquest anunci, amb la publicació d’una recomanació d’un total de 7 espectacles de titelles per aquest cap de setmana i amb l’agenda pels propers 7 dies, en els quals l’activitat de la TTP i d’Escena Familiar augmentarà significativament. Demà farem públic un emotiu audiovisual de promoció de les arts escèniques per a la infància i la joventut, obra del realitzador audiovisual Arian Botey, amb guió de Joan Alfred Mengual i Núria Lozano (De Paper) i la magnífica veu de Greta Sisques.

També publicarem un parell d’articles de reflexió sobre la feina de les companyies que treballen per a la infància i la joventut i la celebració de la diada, a càrrec del dramaturg Jordi Palet (Farrés Brothers & Cia), recent guanyador del Premi MAX 2020 al Millor Espectacle per a públic infantil, juvenil i familiar amb Sabates noves (L’Home Dibuixat) i de la Companyia de Comediants La Baldufa, guanyadora del Premio Nacional de teatre infantil i juvenil del 2020.Pel que fa al Club dels Culs Inquiets, us recomanem estar molt atents, perquè llançarem dos nous sortejos molt especials de packs d’entrades familiars per dos grans espectacles: Andròmines, que la companyia Samfaina de Colors tot just ha estrenat fa unes setmanes, i Loïc, el primer espectacle de la companyia Un Teatre, un espectacle de titelles que vol ser un relat sensible sobre la solitud, les pors, el dol i l’abandonament social en el que es troba la majoria de la nostra gent gran. Sortejarem un pack per la funció d’Andròmines del diumenge dia 28 al SAT! Teatre de Barcelona i un altre pack per la funció de Loïc que Un Teatre oferirà el dimecres dia 31, a la sala La Unió d’Alpicat.

Estigueu atents, doncs, a les publicacions que anirem fent al nostre portal, especialment en els apartats Notícies, Reportatges i Club, a més de les nostres xarxes socials (twitter, facebook i instagram), on ho anirem anunciant tot plegat.

L’ADETCA (Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya) celebra també en els propers 7 dies la Setmana del Teatre, sota el lema Tothom al Teatre. ADETCA ha elaborat un programa molt complet, que inclou promocions d’entre un 10% i un 50% de descompte a les entrades d’un gran nombre d’espais entre el 20 o el 29 de març, però també post-funcions, projecció de documentals, col·loquis, posant especial atenció a tres dates concretes: el dia 20 (Dia Mundial de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut), el dia 21 (Dia Mundial de les Titelles) i el dia 27 (Dia Mundial del Teatre), en les que emetrà els corresponents manifestos.

Tots aquests actes s’uneixen als actes de celebració i les accions que Assitej Espanya (Association Internacionale du Théâtre pour l’Enfance et la Jeuneusse) també ha programat amb motiu del Dia Mundial de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut. Aquesta entitat ha inclòs en el seu web un apartat especial dedicat al 20 de març, en el qual tothom qui organitzi actes per aquest dia o hagi programat espectacles, els hi pot incloure. Assitej, a més de fer públic un maifest, sol·licita que els missatges i les celebracions que es reflecteixen a les xarxes socials duguin #llevaaunaniñaalteatro, #llevaaunniñoalteatro o #takeachildtothetheatre.

 

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Pin It on Pinterest

Share This