Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
16 / 11 / 20

Campi Qui Pugui, Un Teatre i Zero en Conducta són seleccionats al Chuncheon Puppet Film Festival

Els curtmetratges de les companyies Campi Qui Pugui, Un Teatre i Zero En Conducta han estat seleccionades com a finalistes de l’edició d’enguany del Festival Internacional de la República de Corea Chuncheon Puppet Film Festival. Aquesta mostra habitualment es celebra de manera presencial, però s’ha adaptat durant la pandèmia, convertint-se en una mostra audiovisual, per tal de mantenir el contacte amb el públic i les companyies de titelles nacionals i internacionals.

El festival coreà ha rebut centenars de propostes d’arreu del món, de les quals només n’ha seleccionat 20 com a finalistes. Aquestes 20 companyies rebran un guardó meritori i un premi econòmic. De les 20 companyies finalistes, 10 són coreanes i les altres 10 són companyies internacionals. Entre les 10 propostes finalistes internacionals, hi ha 4 treballs seleccionats que provenen de l’Estat Espanyol, dues de les qual són lleidatanes, Un Teatre i Campi Qui Pugui,  i una altra té l’origen a Barcelona, Zero En Conducta.

 

El Chuncheon Puppet Film Festival és un esdeveniment organitzat pel teatre públic especialitzat en titelles més important de la regió Gangwon-do, el Cocobau Puppet theatre. Aquest any s’havia de realitzar l’edició 32 del festival en el format habitual d’arts escèniques presencials, però la situació actual ha obligat l’organització a una transformació temporal, tal i com ho expliquen en la seva nota de premsa: “Les arts escèniques es troben en una situació difícil a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19 en 2020. Vàrem intentar celebrar el festival enguany, adaptant l’esdeveniment a les mesures sanitàries i de seguretat. No obstant això, els artistes i el públic no podrien reunir-se, ni podrien omplir l’escenari de titelles més important de la regió, el teatre de titelles públic Cocobau Puppet Theatre, amb les propostes internacionals i nacionals més destacades de l’escena de titelles d’enguany. A causa del ressorgiment del virus a Corea del Sud, el Festival presencial s’ha hagut de cancel·lar. Això ens va portar a crear el Festival de Cinema de Titelles, superant la “situació de no contacte” amb el públic. Així doncs, per a mantenir el contacte artístic amb el públic i brindar oportunitats i suport econòmic per als artistes, des del Chuncheon Puppet Festival s’ha generat aquest festival audiovisual, que persegueix una nova forma d’oferir espectacles, aprofitant el valor artístic visual de les representacions de titelles, sense perdre l’essència de la disciplina. A més, el Puppet Film Festival és una plataforma que expandeix les arts teatrals a l’àrea d’arts visuals per a la indústria del titella coreà, amb l’aportació de l’art nacional i internacional, seguint la nostra convicció sobre la mobilitat i l’intercanvi cultural entre països, com a eina de desenvolupament social indispensable.”

 

Divendres passat es van anunciar els 20 treballs finalistes, premiats cadascun amb 500.000 ₩ KRW, wons dud-coreans ( 380€) i el jurat ja delibera per escollir els treballs guadonats amb els 5 grans premis, que serna lliurats  en una gala virtual que es podrà seguir arreu del món i al llarg de la qual es veuran els treballs dels 20 finalistes. Els 5 grans premis que es repartiran són el Grand prize, guardonat amb 3,000,000₩ KRW (2.285 €); el Best award, guardonat amb 2,000,000₩ KRW (1.523€) i els tres premis especials Outstanding work, dotats amb 1,000,000₩ KRW (761€) cada un.Un Teatre i Campi Qui Pugui han estat seleccionades i premiades com a finalistes en aquest festival coreà amb treballs que van lligats als seus espectacles. En el cas de la companyia Un Teatre, és finalista amb el curt Loïc, desenvolupat al voltant del protagonista de l’espectacle, un vell pescador, amb el mateix nom que es va estrenar a la Fira de Titelles de Lleida. La companyia Campi Qui Pugui, que ha actuat en 3 edicions del festival coreà, en la seva versió presencial amb 3 espectacles diferents, és finalista amb el curt Asteroid, també al voltant de l’espectacle homònim, que es va estrenar a Fira Tàrrega. Les dues companyies formaran part de la gala final del festival coreà i opten als guardons finals. Per la seva banda, Zero En Conducta, una companyia especialitzada en la barreja de titelles, dansa, moviment i teatre d’objectes opta a un dels cinc grans premis amb el curtmetartge titulat Good night. Zero En Conducta té pendent l’estrena esperadíssima del seu film documental Anima Aniame Animam. De títeres y almas.

Imatge destacada: Les companyies Un teatre i Campi Qui Pugui.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This