Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
2 / 03 / 17

Campi Qui Pugui girarà per 6 països europeus i arribarà fins al Canadà

Aquest any la companyia de teatre lleidatana Campi Qui Pugui emprendrà una gira internacional que té com a escenaris França, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Portugal, Romania, Israel, Àustria i que per primer cop els portarà a Amèrica del Nord, concretament a Montreal (Canadà). Es tracta de les destinacions més llunyanes on tenen previst actuar, a banda dʼAustràlia, on hi van ser presents lʼany 2015 amb lʼespectacle ʻRats!ʼ. En total, fins desembre del 2017 tenen tancades 63 actuacions internacionals.

La companyia, fundada lʼany 2009 per Jordi Pedrós i Cristina Garcia, la conformen entre 10 i 30 persones, en funció dels espectacles, tant actors i actrius com tècnics (compositors, escenògrafs, etc). Actualment tenen en cartera 8 espectacles programables, tant de teatre de carrer com itinerants, a més dʼespectacles de sala.

ʻRats!ʼ i ʻMannekenʼs Pissʼ (guardonats amb el Premi Drac dʼOr com a Millor espectacle de Carrer a la Fira de Titelles de Lleida 2015 i 2016) són els dos espectacles amb què realitzaran la gira internacional 2017. Aquests es complementen amb els itinerants ʻNeenaw! Neenaw!ʼ, ʻMés enllà del boscʼ i ʻClicks Ambulanceʼ. Pel que fa als espectacles de sala, ʻLa Blancaneusʼ, ʻEl Gat amb botesʼ i ʻLa Ratetaʼ completen el seu catàleg, apte per a tots els públics.

El calendari internacional dʼactuacions de Campi Qui Pugui va començar al gener a la Fira de cultura Internationale Kulturbörse de Freiburg (Alemanya) on van ser seleccionats amb el seu espectacle ʻMannekenʼs Pissʼ. Al febrer la companyia presentava la instal·lació lúdica ʻEls Jocs tronatsʼ a Fetén (Gijón), la fira de teatre infantil més important de lʼEstat Espanyol, on van actuar 4 companyies més de Lleida, consolidant-se com a ciutat creadora del sector.

Lʼabril és un mes força intens, amb representacions a la localitat belga de Ieper, on viatgen amb lʼespectacle ʻRats!ʼ. En aquesta localitat hi té lloc la ʻDe Gevleugelde Stad Ieperʼ, la fira de teatre de carrer més important dels Països Baixos. Just a la tornada es traslladen a Israel amb l’espectacle ʻTin Soldiersʼ, que representaran en el marc del Festival per la Pau ʻHaifa Kids, International Childrenʼs Theater Festivalʼ. Es tracta de lʼúnic festival musulmà dʼIsrael que té lloc en el marc de la Setmana Santa. A finals de mes dʼabril i principis de maig viatgen a Genk (Bèlgica) i a mig maig actuaran a Vitry sur Seine, prop de París.

Al juny viatgen a Sibiu i Bucarest (Romania). A la tornada, al juliol, actuen a Deventer (Països Baixos) amb ʻMannekenʼs Pissʼ i dʼallí la companyia es desdobla per anar dʼuna banda tres setmanes a Hannover (Alemanya) amb ʻMannekenʼs Pissʼ i, de lʼaltra, a Montreal (Canadà) amb ʻRats!ʼ. A lʼagost continua la temporada internacional al festival Kulturina, a Gersthofen (Alemanya).

Campi Qui Pugui alternarà, com lʼany passat, tota la seva temporada internacional amb les actuacions a Catalunya i a lʼEstat Espanyol, entre les que destaquen la seva presència a lʼʻEspai de carrerʼ Viladecans (un certamen només per a programadors) o a La Mostra dʼIgualada, així com a localitats tan diverses com Alpicat (el dia 24 dʼagost amb ʻRats!ʼ), Salamanca, Mallorca, Gandesa, Figueres, El Ejido, Platja dʼAro, Santillana del Mar entre altres. Entre elles hi ha Lleida ciutat, on el 2 de juny clouran ʻLaTemporada dʼArts Escèniques de Lleida T1-2017ʼ amb ʻMannekenʼs Pissʼ al Teatre de LʼEscorxador.

Comments are closed.

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This