Borredà celebra amb èxit la tercera edició del Festival “TIFA, Teatre i Família a la Natura”
- El municipi de Borredà (El Berguedà) s’omple de famílies per gaudir d’espectacles i natura
El cap de setmana passat, del 26 al 28 de juliol, el municipi de Borredà, amb menys de 500 habitants, es va convertir novament en l’epicentre cultural de la comarca del Berguedà amb la celebració de la tercera edició del festival “TIFA, Teatre i Família a la Natura”. L’esdeveniment atreu no només als veïns del poble sinó també els de les comarques veïnes i d’altres persones que estiuegen pels voltants que aprofiten l’ocasió per fer parada a Borredà.
Amb aquesta tercera edició, el festival ha superat les expectatives i es consolida com una cita fixa al calendari per a famílies i amants de la natura i les arts escèniques. Aquesta edició va oferir un total de 19 propostes, entre espectacles, sortides i tallers, que van aconseguir captivar tant a grans com a petits.
Un programa divers i enriquidor
El divendres 26 de juliol, les activitats van començar a les 9.30 hores a La Placeta amb “La Tribu” dirigida per Gloudina Greenacre de Wild Me, on els participants van explorar la idea de què necessiten per ser una excel·lent tribu nòmada. La jornada va continuar amb l’espectacle “Contes Meravellosos” de Teatre Nu al Teatre Puigmal, i diversos tallers com “Elaboració d’un ungüent de calèndula” a la Cabanya Boscana i la “Gimcana borredanesa” al camp de futbol. El dia es va tancar amb el cinema a la fresca amb la pel·lícula “El gat Tabbi i altres històries felines” a les escales de l’Església.
Dissabte va començar amb “Curiositats a peu de carrer” amb Domènec Ferran, seguit d’una caminada amb concert de “Xerrich”. Al migdia, els assistents van gaudir de l’espectacle “El vol de les papallones” de Cacauet Teatre. A la tarda, el taller “Teixir un paisatge” va portar els participants a buscar materials al bosc, mentre que l’espectacle “BZZZ” de Kabuts va conscienciar sobre la importància de les abelles. El dia va culminar amb l’espectacle “Estimadíssims malvats” de Teatre Nu al Teatre Puigmal.
El diumenge va començar amb una altra sessió de “Curiositats a peu de carrer” i el 3r Mercat de la fusta de Borredà, que va atraure molts visitants amb les seves parades d’artesania local. Els tallers “Circ amb bótes” i “Ioga en família” van ser algunes de les activitats destacades de la jornada. El festival va concloure amb el “Concert de cloenda” amb la Portàtil FM a La Placeta, una festa plena de música i bon ambient.
Un esdeveniment arrelat al territori
Víctor Borràs i Maria Hervàs, codirectors del festival, han expressat la seva satisfacció per l’èxit de la tercera edició del TIFA:
“Estem molt contents de veure l’acollida tan bona que té el festival, com creix any rere any, consolidant-se com una cita imprescindible per a les famílies que volen gaudir de la natura i la cultura. La participació dels veïns i veïnes ha estat clau per l’èxit de l’esdeveniment, i ens sentim molt orgullosos de poder oferir un programa que posa en valor el patrimoni cultural i natural de Borredà”.
El festival “TIFA, Teatre i Família a la Natura” està organitzat per Teatre Nu i l’Ajuntament de Borredà, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. També té el suport de diverses entitats i establiments locals que han contribuït a fer possible aquesta edició; Bar Restaurant Baix Pirineu, Cabanya Boscana, Cal Ferrer, Càmping Campalans, Càmping Riera Merlès, Carnisseria Anna Conill, Pa amb Xocolata, El Querol Vell, Formatges La Bauma, Restaurant Sant Marc, Supermercat Sant Marc i Restaurant Campalans.
Sobre Teatre Nu
Teatre Nu és un col·lectiu de professionals de l’art escènic que crea, produeix i exhibeix espectacles; al mateix temps que gestiona projectes que promouen i acosten les arts escèniques a tots els públics.
Teatre Nu és una companyia de teatre amb més de 20 anys d’experiència i 2.800 funcions realitzades. En 2015 s’inaugura la Casa del Teatre Nu amb la voluntat de ser un centre cultural arrelat en el territori. L’any 2021 s’inaugura l’allotjament de les residències de creació.
El cor del projecte és la Casa, un centre cultural i de creació situat a Sant Martí de Tous (Barcelona), on es realitza molt més que una programació cultural. És un espai on es generen vincles amb el públic, neixen projectes pedagògics i programació d’activitats.
Es complementa amb la Residència d’artistes que acull propostes creatives de totes les disciplines artístiques, integrant-les en la comunitat.
A més, són els responsables de la direcció artística i programació del Festival de Llegendes de Catalunya.
Font: Teatre Nu