6 / 03 / 19

Bianco, Laika i Kàtia opten a guanyar el Premi de la Crítica a millor espectacle familiar

Els Premis de la Crítica de les Arts Escèniques ja tenen finalistes. Més de mig centenar d’espectacles han estat els triats pel portal de crítques teatrals Recomana.cat per aspirar a aconseguir els guardons d’aquesta 21a edició. El teatre familiar també té un lloc entre les 30 categories que s’estableixen per premiar els millors espectacles i professionals del teatre, de la dansa i de les arts de carrer del 2018.

Les obres que competeixen per aconseguir el Premi de la Crítica a Millor Espectacle de Teatre Familiar enguany són Bianco, de LaBú Teatre, Kàtia, de Teatre Nu i Ka Teatre i Laika, de Xirriquiteula Teatre. Per la seva banda, també hi ha una altra categoria en què les propostes són per a tots els públics. El premi a Millor Espectacle d’Arts de Carrer quedarà entre Zum Zum Teatre, per Hippos, Quim Bigas i Raquel Tomàs, per La Llista, i Mumusic Circus, per Flou Papagayo.

No trigarem gaire en saber qui guanya, ja que l’acte de lliurament de premis tindrà lloc el proper dilluns 25 de març a les 20h al Teatre Poliorama de Barcelona. La cerimònia la conduiran els periodistes Anna Pérez Pagès i Toni Puntí i estarà dedicada a la memòria del crític de Recomana i crònista d’El Periódico César López Rosell, que va morir l’estiu passat.

El jurat dels premis està format per diferents personalitats del món del periodisme cultural i la crítica teatral. En el cas del premi a millor espectacle de teatre familiar, els encarregats de triar la proposta guardonada són Ferran Baile (Recomana), Montse Barcon (Oxitocina), Jordi Bordes (El Punt/ Avui), Núria Cañamares (Recomana), Francesc Esteve (Inquietuds culturals), Iolanda G Madariaga (Recomana), Marc Sabater (Petit Sabadell/ Petit Terrassa) i Andeu Sotorra (Clip de Teatre). El jurat del guardó d’arts de carrer està format per Núria Cañamares (Recomana), Imma Fernández (El Periódico), Aída Pallarès (Entreacte), Xavi Pardo (Rac 1), Manuel Pérez i Muñoz (Entreacte) i Oriol Puig Taulé (Núvol).

En la resta de categories, cal destacar dues produccions del Teatre Nacional de Catalunya, La importància de ser Frank Els Jocs Florals de Canprosa, que, essent finalistes en sis categories cadascuna, són les que més nominacions han obtingut enguany. Les segueixen de prop Temps salvatge, també producció del TNC, i Una gossa en un descampat, de la Sala Beckett i el Grec 2018, amb cinc nominacions, i Sopa de pollastre amb ordi, de La Perla 29, i La jaula de las locas, de Nostromo Live, amb tres.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This