Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
17 / 04 / 19

‘Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol’ de La Pera Llimonera guanya el 3r Premi Xarxa Alcover de la Mostra d’Igualada d’enguany

L’espectacle ‘Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol’ de la companyia La Pera Llimonera ha guanyat el 3r Premi Xarxa Alcover de la Mostra Igualada. De fet, aquest espectacle, dirigit per Toni Albà i interpretat per Sergi Casanovas Pere Romagosa, es va estrenar a l’Ateneu Igualadí en el marc de la Mostra. ‘Baobab…’ narra el viatge trepidant d’un esquirol i un bolet a la recerca d’un nou arbre, després que el baobab a recer del qual vivien va desaparèixer de resultes de l’acció de l’home. La història de l’esquirol i el bolet a la recerca d’un nova llar l’expliquen dos venedors ambulants mentre miren de trobar un lloc on refugiar-se durant una tempesta. L’espectacle és adequat per a tots els públics a partir de 6 anys.

El jurat del premi el formen professionals profundament coneixedors del mercat del teatre familiar: Maite Serrat, del programa “Anem al teatre” de la Diputació de Barcelona; Agustí Coll del Teatre l’Aurora; Pep Farrés director artístic de la Mostra Igualada (amb veu, però sense vot) i Julieta Sunyol de la Xarxa Alcover. Els membres del jurat han triat Baobab entre totes les propostes programades en la darrera edició de la Mostra Igualada, celebrada del 4 al 7 d’abril, que fossin de petit i mitjà format (de qualsevol gènere), creació contemporània i predomini del text en català. Segons el jurat, de l’espectacle de La Pera Llimonera s’ha valorat “el tractament que es fa de la temàtica de la guerra i la immigració, la posada en escena, l’humor i el llenguatge utilitzat.”

Aquesta és la tercera edició que Xarxa Alcover organitza el premi en el marc de la Mostra Igualada. L’any passat va endur-se el guardó l’espectacle de teatre visual Kàtia de Ka Teatre i Teatre Nu (gira 2018/2019) i l’anterior va fer-ho Renard o El Llibre de les bèsties de Teatre Obligatori i Teatre Lliure (gira 2017/2018). El finalista de l’any passat Adéu Peter Pan de Festuc Teatre farà la gira la propera temporada 2019/2020.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

Pin It on Pinterest

Share This