Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
25 / 02 / 21

Arts escèniques familiars, coneixeu un pla millor per aquest darrer cap de setmana de febrer?

El darrer cap de setmana de febrer i això no para. Desconfinament comarcal, recordeu. Busqueu els vostres teatres i espais de referència, que segur que fan alguna cosa que paga la pena. Nosaltres us recomanem La comèdia de l’olla, de Plaute, al Jove Teatre Regina, en dues sessions. Atenció també a un espectacle d’una gran potència visual, que no ha fet totes aquelles funcions que hauria d’haver fet per la pandèmia, Marúnica, l’espectacle que Roberto G. Alonso dedica a la sorprenent artista Majura Mallo. Una mica de clown amb els entranyables Teatre Mòbil a Oops!, titelles pels més petitons amb Maure, el dinosaure de Teatre Nu i, finalment, una brillant peça sobre la immigració de La Pera Llimonera: Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol. A banda d’això, continua la programació dels centres cívics de Barcelona, amb KL’AA, la teva cançó, El silenci d’Hamelin, A la fresca o El peix irisat. Recordeu que si voleu anar a veure diumenge En Jan Totlifan al SAT! o Orbital a La Unió d’Alpicat, podeu participar fins divendres als sortejos que tenim en marxa en el Club dels #CulsInquiets.

La comèdia de l’olla (La Trepa / Jove Teatre Regina)

Euclió és un vell, pobre i garrepa que acaba de trobar, enterrada a casa seva, una olla plena d’or. Això fa que perdi el món de vista, que es torni desconfiat i que visqui sempre amb el neguit de perdre-la. Euclió té una filla a la que vol casar amb el seu veí, un vell molt ric. Però la filla té un enamorat, que resulta ser el nebot del veí ric. I aquest jove té un esclau molt tafaner que descobreix coses que no hauria de descobrir. La popularitat i la vigència que sempre han tingut les comèdies de Plaute es deuen a que en elles hi trobem l’esperit de Roma, els seus costums i les seves dèries, amb un llenguatge viu i amb forta vena humorística. Tots aquest trets apareixen , de manera molt brillant, a la “Comèdia de l’olla”, el protagonista de la qual, el vell avar Euclió, ha esdevingut un personatge arquetip pel teatre i la literatura universals. Una ocasió inmillorable de veure Plaute en escena i apropar-nos al seu món. Un d’aquells clàssics imprescindibles per descobrir el teatre i apropar-nos als orígens de la comèdia de la manera més divertida i amena. Dissabte 27 i diumenge 28, a les 17:30h al Jove Teatre Regina de Barcelona.

Marúnica (Cia. Roberto G. Alonso)

Roberto G. Alonso ens proposa un viatge iniciàtic, poètic i lúdic per endinsar-nos al món de la fascinant pintora de la Generació del 27 Maruja Mallo. La seva variada obra, plena de simbolismes surrealistes i desproporcions, és el vehicle idoni per connectar amb l’imaginari dels infants. Què millor doncs que transformar-la en moviment per a crear un espectacle sorprenent i visual que desperti la creativitat dels més petits. Dissabte 27, a les 18h al Teatre Principal de Sabadell.

Oops! (Teatre Mòbil)

A ‘Oops!’ ens fem grans, ens fem petits, fem música, som màgics, parlem sense paraules, juguem amb els objectes i els objectes juguen amb nosaltres i tot… amb grans dosis d’imaginació i molt humor. Un cant a l’optimisme, a viure i a riure amb els pulmons plens i els ulls clars. A badar i a encantar-se amb les petites coses, que són les més grans. Dissabte 27, a les 18h al Teatre Cinema Guiu de la Seu d’Urgell.

Maure el dinosaure (Teatre Nu)

La Martina és una nena petita, valenta i pèl roja. En Maure és un dinosaure blau, gros i de punxes blanques. Són amics inseparables. Comparteixen jocs, somnis i aventures. Què faria la Martina sense en Maure? I en Maure sense la Martina? Esperem que no s’hagin de separar mai. Però… i si un dia ho haguessin de fer? Gaudiu dels jocs i les aventures de la Martina i el seu gran amic: En Maure el dinosaure. Diumenge 28, a les 18h al Teatre El Coro de Sentmenat.

Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol (La Pera Llimonera)

Refugiant-se d’una gran tempesta, dos venedors ambulants expliquen la història d’un bolet i un esquirol que, a causa de la guerra, emprenen una gran aventura per trobar un nou arbre on poder viure. Diumenge 28, a les 12h al Teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This