Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
11 / 04 / 22

Arriba la 33a Fira de Titelles de Lleida, una cita imprescindible per il·lusionar-se i gaudir de l’art titellaire

Els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig de 2022 la ciutat de Lleida acollirà la 33a edició de la Fira de Titelles. Una celebració del retorn de la Fira, l’única de la Península, que arriba carregada de novetats per acollir públic i professionals vinguts d’arreu. No us perdeu aquesta cita imprescindible per continuar il·lusionant-vos i gaudir de l’art titellaire!

La 33a edició de la Fira de Titelles compta amb una programació internacional, de gran qualitat i plena d’estrenes. Al llarg dels tres dies, Lleida gaudirà d’un ampli ventall d’espectacles que inclouran des de propostes tradicionals fins a altres de més innovadores; espectacles de sala i de carrer; per a totes les franges d’edat, que es realitzaran en 21 espais d’actuació tant a l’aire lliure com tancat i amb una assistència prevista de més de 40.000 espectadors. 

De les 31 companyies participants, 11 són catalanes, 14 provinents de diverses autonomies espanyoles i 6 estrangeres. Escenificaran 32 espectacles diferents i ens portaran un total de 24 estrenes: 2 estrenes absolutes, 4 estrenes a la península, 17 estrenes a Catalunya i 1 estrena en castellà.

Les dues estrenes absolutes, ambdues de companyies catalanes, aniran de la mà de Cia. Escarlata, que presentarà C.U.L (Col·lecció d’Universos Latents) i la Cia. Ortiga que estrenarà An-Ki. D’altra banda, quatre de les companyies internacionals estrenaran les seves produccions per primer cop a la península: els anglesos String Theatre portaran El circo de los insectos, la Cia. francesa Cie. La Salamandre, Un océan d’amour; Maribor Puppet Theatre Pinocchio i Litkovno Gledalisce Ljubljana The Sky above. En aquesta edició són força les estrenes a Catalunya, per exemple, la Cia. lleidatana El Sidral a través de la seva Residència de contes macabres, connectarà al públic amb la sensació de la por a través d’un petit recorregut que portarà a una habitació central on els assistents podran escoltar un conte de terror. La també lleidatana Rauxa presentarà Teatre de paper i la companyia catalana-senegalesa Roseland, portarà l’espectacle de carrer participatiu i integrador La família Tambedou.

Espectacles com Filar d’Antonella d’Ascenzi o l’exposició de Titelles Teatralitzada de Galiot Teatre, entre molts altres, també hi seran presents. Consulta aquí tota la programació de la 33a Fira de Titelles de Lleida que compta amb espectacles infantils, familiars, juvenils i també programació destinada específicament per a públic adult. 

Novetats d’enguany

La novetat més visible d’aquesta edició és que, per primer cop, serà present al Conjunt Monumental Turó Seu Vella, on de manera poètica el teatre de titelles i d’objectes farà el cim de la ciutat amb espectacles programats en aquest espai tan emblemàtic de Ponent.

Així mateix, es recuperarà el Jurat Infantil, format per 6 infants que visualitzaran i deliberaran, sota el seu criteri, quin és el millor espectacle per a la seva franja d’edat. Els visitants també podran gaudir del ja clàssic Mercat d’Artesans, donant importància als creadors de titelles que retornaran als voltants de la Catedral i de l’IEI. 

La Fira, com a membre associat a la Plataforma Arts de Carrer, s’adhereix a la prova pilot Anem al carrer,  un assaig que es preveu que esdevingui un nou circuit d’actuacions, per a companyies d’arts escèniques de carrer.

També es crearan sinergies amb diferents entitats del territori i es realitzaran dues activitats que s’allargaran al calendari, donant l’oportunitat als espectadors de poder gaudir també fora dels dies de la Fira. Seran l’exposició Titelles del Món al Museu de Lleida i Aqua Alta- La traversée du miroir a La Panera.

Caràcter internacional

A més a més, el caràcter internacional de la Fira és ben palès, ja que entre tots els professionals assistents hi haurà 4 continents representats: Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica. Els programadors i directors de Fires i professionals aterraran a Lleida procedents d’Israel, Xile, França, Itàlia, Bèlgica, Corea, Regne Unit, Andorra, Grècia…

Gaudiu d’aquesta 33a edició amb el teatre de titelles i d’objectes com a protagonista i el seu llenguatge internacional carregat d’històries reals i fictícies!

Gaudeix de la millor programació cultural, pots comprar la teva entrada en aquest enllaç! 

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This