Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
5 / 06 / 24

Aquest cap de setmana arrenca la 8a Edició del Festival de Contes i Espectacles de Carrer de Torrelameu

Els propers dies 8 i 9 de juny de 2024 se celebrarà a la localitat de Torrelameu la 8a Edició del Festival Marrameu que enguany comptarà amb una vintena de propostes artístiques de teatre, circ, dansa, instal·lacions i música amb activitats dirigides a partir de 0 anys i per a tots els públics.

El Festival Marrameu vol ser un punt de trobada per a les arts escèniques de les contrades lleidatanes, per aquest motiu, de tots els espectacles programats n’hi ha 14 que son de companyies lleidatanes i 6 d’altres províncies. Entre totes aquestes propostes artístiques hi trobarem espectacles de Xip Xap Teatre, El Sidral, Inspira Teatre o La Tresca i la Verdesca. Enguany el festival posa en valor les propostes escèniques de petit format, amb la programació de Dins el Cau del Tabalet de la companyia Farrers Brothers, recentment premiada per La Xarxa Alcover de La Mostra d’Igualada o el Carretó de Contes de la mateixa companyia Festuc Teatre, que son espectacles que s’ofereixen en diferents sessions i amb un aforament reduït. Com a propostes per a tots públics, hi ha d’especial interès l’espectacle d’Hotel Flamingo de la companyia Clownic, que fa homenatge a El Tricicle en la seva sèrie televisiva “Tres Estrelles”que ens garanteix fer riure al públic cada deu segons.

El municipi de Torrelameu ha habilitat 6 espais de representació i ha tret a la venda dues mil entrades de les quals, ja n’hi ha d’exhaurides per alguns espectacles. A banda dels espectacles, el festival ens assegura un ambient molt festiu i lligat a la cultura popular, amb l’aparició de gegants i també, enguany, amb la participació i la recuperació de l’antic Ball de Gitanes de Cervera.

Un festival que reivindica el conte i el foment per la lectura

El Festival Marrameu aposta en aquesta 8a edició pel foment de la lectura, oferint espais a tot el poble habilitats per a la lectura i parades al carrer on s’hi vendran llibres, amb la participació especial de la llibreria especialitzada amb el conte infantil El Genet Blau. També s’oferiran activitats de ioga i contes en família i es reivindica el format de tota la vida Conta-Conte amb la participació de la Ramona de Térmens i una col·laboració especial amb el Servei de Rehabilitació Comunitària de Balaguer, per posar en èmfasi i explicar sense tabús les malalties mentals.

Un festival que aposta per la inclusió i l’accessibilitat

Des de fa dos anys, el Festival Marrameu ofereix tots els espectacles de text i informació sobre la programació signada per a persones amb discapacitat auditiva, gràcies a la col·laboració especial amb l’Associació Deixa’ns Signar. També es disposarà d’espais reservats segons necessitat de mobilitat reduïda, camp visual o autisme i adaptació tècnica per a persones amb sordesa.

D’altra banda, el festival ha ofert a l’alumnat de diferents escoles de la zona un Taller dirigit per Babaflow, un jove gironí fill de migrants procedents de l’Àfrica. Babaflow és un taller que vol ser empàtic, sobretot amb els fills de migrants de procedència africana que viuen a les poblacions de Torrelameu, Corbins i Menàrguens. Es tracta d’un gran gruix de la població real que sovint es veu apartat de totes aquestes propostes culturals. El Festival Marrameu vol actuar com a interlocutor amb aquest públic amb l’objectiu de fer arribar la cultura i les arts d’escèniques a tot aquest col•lectiu de persones procedent de realitats molt diverses. El festival vol ser un elementintegrador i inclusiu entre tota la població de la zona amb la finalitat de que tothom es pugui sentir identificat i pugui formar part d’aquest esdeveniment tant bonic i necessari.

Sobre el Festival Marrameu

El Festival de Contes i Espectacles al Carrer de Torrelameu va néixer l’any 2016 amb l’objectiu de potenciar les arts escèniques a la província de Lleida, sota la direcció artística de la companyia Festuc Teatre i amb el suport de l’Ajuntament de Torrelameu, un ajuntament petit i amb moltes ganes de fer grans coses.

El Festival Marrameu vol ser un exemple per a tots aquells municipis petits amb ganes de programar activitat cultural, amb el lema de “ser petit no ha de ser l’excusa per no fer grans coses”. De fet, el festival es reafirma com un espai de trobada a partir de la cultura de referència per a tots els públics al territori de Lleida que, juntament amb altres festivals com la Fira de Titelles, el Mil Maneres d’Alcoletge, el CircPicat d’Alpicat, el Carrollets de Sunyer, l’Esbaiola’t d’Esterri d’Àneu o fins i tot, el recent Enre9, catapulten la província de Lleida com a referent en el sector de les arts escèniques per a tots el públics, tant per la qualitat de les companyies com pel creixement dels seus festivals.

 

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This