12 / 06 / 19

‘Amour’, ‘Ballar és cosa de llibres’ i ‘Rhumans’, nominats als Premis Butaca en la categoria de Millor Espectacle Familiar

Amour, (Cia. Marie de Jongh), Ballar és cosa de llibres (Plataforma cultural La Diürna) i Rhumans (Teatre Lliure / Velvet Events / Grec’18) són els espectacles nominats en la 25a edició dels Premis Butaca 2019 en la categoria de Millor Espectacle Familiar. Els premis, que es decideixen per votació popular, es lliuraran el proper 14 de juliol en un acte que es celebrarà al Mercat de les Flors de Barcelona. En cap de les altres vint-i-tres categories hi ha cap nominació vinculada a les arts escèniques familiars. En aquest enllaç podeu consultar els nominats d’aquesta edició.

En l’edició de l’any passat, aquest guardó se’l va endur La nena dels pardals (Teatre al Detall), mentre que d’altres espectacles que han guanyat en el passat aquest guardó han estat Renard o el Llibre de les bèsties (Teatre Lliure/Teatre Obligatori), el 2017; Trípula (Farrés Brothers i Cia), el 2016; El Petit Príncep (Àngel Llàcer/Manu Guix/La Perla 29) el 2005 i el 2015;  Moby Dick, un viatge pel teatre (Teatre Lliure), el 2014; La dona vinguda del futur (Teatre Nacional de Catalunya i La Troca Produccions), el 2013; Splenda (Cia. Mag Lari i Grup Focus), el 2012 i Geronimo Stilton, el musical del Regne de la Fantasia (Grup 62 i Grup Focus), el 2011.

L’any 2005 va aparèixer per primera vegada la categoria de millor espectacle familiar en els Premis Butaca, que va guanyar El Petit Príncep, i va tenir continuïtat l’any següent, en que el va guanyar Trípula (Farrés Brothers i Cia). L’any 2007 la categoria desapareix i no torna al palmares dels Butaca fins el 2011. Entremig, els anys 2008 i 2009 dos espectacles familiars, Secrets (Cia. Mag Lari) i Ovni (Farrés Brothers i Cia.), respectivament, van obtenir el guardó de la categoria “altres disciplines”, una mena de calaix de sastre.

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona                 Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This