Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
26 / 03 / 24

35a Fira de Titelles de Lleida, 2, 3, 4 i 5 de maig de 2024

33 companyies, 103 actuacions i 300 professionals a la 35a Fira de Teatre de Titelles de Lleida

La Fira de Titelles segueix prioritzant els valors que la defineixen com a Fira professional i com a eina divulgativa i de participació ciutadana, tot apostant per la qualitat per damunt de la quantitat. És per això que s’ha guanyat el prestigi que la segueix, fent de Lleida – durant els quatre dies que dura la Fira – una autèntica festa. Una festa que enguany es tornarà a celebrar en el seu màxim esplendor, com ja ho va fer l’any passat. 

PROGRAMACIÓ

UNA PROGRAMACIÓ INTERNACIONAL I AMB ESTRENES

Al llarg dels cuatre dies de programació, Lleida gaudirà d’un ampli ventall d’espectacles que inclouran des de propostes tradicionals fins a d’altres de més innovadores; espectacles de sala i de carrer; per a totes les franges d’edat, amb un total de 103  actuacions, que es realitzaran en 23 espais entre sales i espais tancats i aire lliure. 

En aquesta edició, es recupera el quart dia de Fira i la inauguració tindrà lloc el dijous dia 2 de maig, amb l’espectacle Dracula – Lucy’s Dream, de la companyia franc noruega Plexus Polaire. Serà el tret de sortida a aquests quatre dies del millor teatre de titelles. Una inauguració que tornarà a fer-se a la Sala Ricard Vinyes de La Llotja.  

De les 33 companyies participants, 13 són catalanes, 10 provinents de diverses autonomies espanyoles i 10 estrangeres. Presentaran 33 espectacles diferents, 1 curtmetratge i una exposició en moviment, que fan un total de 35 propostes, tants com anys fa la Fira.  

ESPECTACLES PER A TOTS ELS PÚBLICS

Com ja és habitual, la Fira comptarà amb propostes adreçades als infants: El conillet que volia pa de pessic de Cacauet teatre, Closka de Panicmap,  Block Theatre de la companyia Ko-Koo-Moo i Manoviva de la italiana Girovaga e Rondella.

En aquesta edició i amb la ferma voluntat de seguir apostant pels espectacles familiars també tenen, com sempre, un lloc destacat en aquesta 35a Fira. Podrem gaudir de companyies de casa, com Zum-Zum Teatre, Apikipala, Campi Qui Pugui i Centre de Titelles de Lleida amb els seus espectacles Rhinos, Pirene i Kuntur. 

Les catalanes Rauxa, Borja Sand Art, Pau Palaus, Toti Toronell i Hilarilar Marionetas, sumen a aquesta franja d’edat el seus espectacles Historia de lana, Anónimos, Origen, Embolic, Paquets i The Bellhop, respectivament. 

Entre els espectacles familiars també hi trobarem La ciutat de les llums, de David Zuazola, The Twist of the Metal de la balear Lila Jocs Reciclats i Circ, La Maestra d’Anita Maravillas, La osa estelar de la companyia basca Teatro Panta Rhei Antzerkia, Art-Ilusio de Markeliñe, Cosa. Intervenir un cuerpo de Macarena Recuerda Shepherd i Kochambre… montonera pa’un delirio d’Ale Hop. 

En la vessant internacional, la franja familiar s’omple amb Piuma de Di Filippo Marionette, Taller Oceanográfico Sentimental de la italiana Compagnia Samovar, Petites Histoires sans paroles de la francesa Compganie l’Alinéa, Prise de terre de Le poisson soluble i La Isla del Tesoro de la Compganie 9Thermidor. Franja que es complementa amb l’Expo delle marionetta in movimento, dels italians Girovago e Rondella.  

El públic juvenil també hi té lloc en els titelles i podrà gaudir d’aquests espectacles: La Phazz i CERA: 500 hores de vol, de les catalanes Zero en Conducta i Carlos Gallardo. Tanmateix, de l’espectacle Clic, dels balears Trukitrek, de Dracula – Lucy’s Dream de Plexus Polaire, de Big Boys Don’t Cry dels anglesos Opposable Thumb i VIVA! de la francesa Loquace Cie.  

Un any més, la Fira aposta per programar espectacles destinats específicament al públic adult, també fidel seguidor de la Fira. Aquesta 35a edició és el torn de El Patio Teatro amb Feriantes i Madame Paulette amb The Sinner.

ESPECTACLES AL CARRER

En aquesta edició, la Fira torna a sortir al carrer, programant espectacles en espais oberts. 

Places de la ciutat també acolliran espectacles, alguns d’ells gratuïts i d’accés lliure. Així doncs les Places de La Llotja, Sant Francesc, Paeria i Catedral seran l’escenari per a Rhinos, Taller Oceanográfico Sentimental, Art-Ilusio i La Isla del Tesoro. 

Pirene, Piuma i la Expo delle marionette en movimento, es muntaran a la Plaça Esteve Cuito. 

Els itinerants, com Paquets i Kuntur, passesajaran per la Plaça Catedral i des dels porxos de la Paeria fins a la Plaça Sant Joan respectivament. 

L’Avinguda de Blondel, per la banda de l’IEI, acollirà The Twist of the Metal. 

La Plaça del Museu serà escenari de Clic i els espectacles Embolic i La osa estelar ompliran el Pati del Convent de Santa Clara. En aquests cassos, l’entrada dels espectacles es cedeix al Banc d’Aliments. 

ACTIVITATS PARAL·LES

Entre moltes activitats paral·leles, com actuacions a l’Aplec del Caragol, a la Sala Mercantil de Balaguer, el projecte Escultures i Titelles que ja fa un parell d’edicions que es va posar en marxa, destaquem les novetats d’aquesta edició. 

TALLER FAMILIAR BORJA SAND ART

L’artista Borja González, de la companyia Borja Sand Art, que actuarà a la Fira de Titelles, realitzarà un taller familiar per ensenyar la tècnica dels seus espectacles: l’art amb sorra.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This