Notícies novetats, curiositats, experiències club... Notícies novetats, curiositats, experiències club...
7 / 01 / 21

20 anys de les “Girafes” de Xirriquiteula Teatre, 20 anys de passejar-se per ciutats de tot el món

El matí del passat dia 5 de gener, la companyia Xirriquiteula Teatre, una de les companyies de referència del país pel que fa a arts escèniques per a tots els públics i arts de carrer, penjava una entrada al seu facebook que recordava que 20 anys abans, la nit de reis del 2001, van estrenar l’espectacle Girafes, integrat a la comitiva del rei Baltasar de la cavalcada de Barcelona. “Una nit de Reis també molt gèlida- exp`licaven- i des de llavors no hem parat de passejar-nos pel món… desitgem que res ens aturi!”.

Girafes és una de les propostes -sinó la que més- més internacionals de les arts escèniques catalanes dels darrers anys. Segons els seus creadors, és “una proposta delicada i elegant que suggereix al públic una altra manera de veure la ciutat. Si de cop un dia trobes una família de girafes caminant pel carrer de la teva ciutat, pot ser que quedis tan sorprès i emocionat de veure-les, com elles de veure’t a tu. Dues girafes i el seu cadell es passegen per la ciutat acompanyades d’uns músics que amb els seus instruments ens submergeixen en una atmòstera onírica i silvestre.”

 
 

La família, d’una parella de girafes adultes i un cadell, que recentment s’ha ampliat, avancen amb magestuositat pel carrer, en silenci, acompanyades per un parell de músics de percussió, però comunicant-se amb el públic que se’ls acosta. “A través de la mirada ingènua i encuriosida d’aquesta família de girafes descobrim una nova manera de veure i viure la ciutat o qualsevol altre espai”, expliquen des de Xirriquiteula.

Les girafes de la companyia badalonina han passejat pels principals festivals europeus del gènere, pel continent americà i l’asiàtic. Les seves actuacions més destacades han estat als festivals Saperlipoppette, Voilà Enfantillages! (Montpeller), Festspillene i Nord-norge Harstad (Noruega), Singapore Arts Festival (Singapur),  Springfestival Copenhaguen (Dinamarca), Cenas da rua – Festival de Teatro e Artes da Rua (Tavira, Portugal), Fitem (Caracas, Veneçuela), Biennale Théâtre Jeunes Publics (Lió, França) o el Grec de Barcelona.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This