Agenda per estar al dia! Agenda per estar al dia!
Idiòfona
23 / 07 / 23 a les 20:00 h · Parc de Joan Miró – Escenari, Barcelona

Idiòfona

Joan Català

Tret que sigueu músics o hàgiu estudiat aquesta matèria, potser no sabeu què és un idiòfon. Amb aquesta paraula, el femení de la qual dona nom a aquest espectacle, es designen els instruments que produeixen so a partir de la vibració, però no a partir de les vibracions de les cordes, sinó del tot el cos i la matèria de l’objecte. Són idiòfons, per exemple, una campana, una castanyola, un triangle, un plateret o un gong.

A partir d’aquest concepte, i amb la intenció de posar en comú les idees de comunitat, material i espai, Joan Català presenta al Grec una proposta que convida un grup espectadors i espectadores triats a l’atzar a donar-li un cop de mà. Apareixerà carregat d’un farcell ple de tubs metàl·lics de mides diverses, un farcell que gairebé sembla un personatge més i que estableix un diàleg amb el protagonista i amb uns espectadors i espectadores. Entre tots i totes erigiran una instal·lació sonora, un fruit de la interacció entre l’home i el metall. Els prop de trenta tubs acabaran per prendre vida i esdevindran una mena de gran bèstia en forma de marioneta.

Acompanyeu-lo mentre deambula per l’espai fins que es desmembri, ajudeu a penjar i contrapesar els tubs que en formaven part amb trenta cordes blanques i veureu el resultat de tot plegat: una instal·lació suspesa que sona i que, a la vegada, us ofereix una imatge plàstica sorprenent.

A partir de 6 anys 15,00 € / 12,00 € + informació i opinions
Carregant mapa...
Telèfon: · Web:
 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This