Agenda per estar al dia! Agenda per estar al dia!
El retorn dels putxinel·lis (amb titelles centenaris)
01 / 06 / 19 a les 11:30 h · La Casa dels Entremesos, Barcelona

El retorn dels putxinel·lis (amb titelles centenaris)

Sebastià Vergés

L’espectacle ens retorna als orígens de l’Escola Titellaire Catalana del segle XIX, recuperant la puresa i l’estètica més clàssica i genuïna. Un viatge en el temps cap al modernisme, que ens farà retrobar amb aquells titelles entranyables, gairebé oblidats en el temps, amb les sessions de titelles que se celebraven a Els Quatre Gats amb la presència d’intel·lectuals de l’època com Rusiñol, Casas, Utrillo o Picasso, entre d’altres. Hi van actuar titellaires cèlebres, com Juli Pi, Didó i Titelles Sebastià Vergés, una família que ha conservat el repertori i els titelles d’aquells temps.

Aquesta obra té dos actes. El primer ens presenta les lluites de dos criats per tal d’aconseguir el favor del seu amo. El segon acte ens mostra les trifulgues d’en Perico Titella i el dimoni Banyeta, personatges fonamentals en les obres dels titelles clàssics catalans. Tota la músicaés una recuperació a partir de les partitures del llibre El Titella pròdig, de Santiago Rusiñol. S’ha recuperat també el famós Ball del Tururut, que és una dansa molt antiga amb  quatre arlequins que ballen fent sonar els picarols i donant-se cops de cap al ritme de la música. Pels seus moviments ens podrien recordar lleugerament els tradicionals bastoners, i és precisament amb aquesta dansa que clou l’espectacle, tal com feien tots els titellaires clàssics catalans dels segles XIX i XX.

Tots els públics 4€ (entrada gratuïta per a menors de 3 anys) + informació i opinions
Carregant mapa...
Telèfon: · Web:
  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona

Pin It on Pinterest

Share This