Agenda per estar al dia! Agenda per estar al dia!
Bonecos de Santo Aleixo
15 / 05 / 22 a les 12:00 h · La Puntual, Barcelona

Bonecos de Santo Aleixo

Centre Dramàtic d'Èvora

Vinguda del Centre Dramàtic d’Èvora (Portugal), Bonecos de Santo Aleixo és una de les tradicions escèniques amb titelles més antigues conservades a Europa: daten de 1792. Presentaran al Teatre La Puntual alguns dels seus actes sacramentals més divertits, sorprenent i captivadors: el Ball dels angelets, La creació del món, les Saidadas i la Tourada.

Els titelles de Sant Aleixo procedeixen de la regió portuguesa de l’Alentejo i són una de les expressions artístiques més conegudes i apreciades del seu país. Es tracta de titelles de vareta manipulats des de dalt, a semblança de les grans titelles del sud d’Itàlia i del nord d’Europa, però molt més petits (entre 20 i 40 cm), estan fets de fusta i suro. És el seu vestuari el que ens permet identificar els personatges de la història. Els textos, transmesos oralment, són una fusió entre la cultura popular i l’escriptura erudita. L’acurada il·luminació de l’escena s’aconsegueix amb llums d’oli i la música (guitarra portuguesa) i les cançons són interpretades en directe.

La seva improvisació amb el públic i la penombra de la sala, aconsegueixen una atmosfera que sembla procedir de segles enrere. La seva manipulació pertany a una “família” constituïda per actors professionals que garanteixen la permanència de l’espectacle i asseguren la seva continuïtat.

Per a tots els públics A partir de 9,00 € + informació i opinions
Carregant mapa...
Telèfon: 973 979 979 · Web: http://www.lapuntual.com

Pin It on Pinterest

Share This