Directori de companyies i espectacles Directori de companyies i espectacles

Barcelona, 1979

És llicenciada en Humanitats per la Universitat Autònoma de Barcelona i s’ha format com a dramaturga al Centre d’Études Théâtrales de Louvain la- Neuve a Bèlgica i a l’Obrador de la Sala Beckett. La seva primera obra, L’olor sota la pell (2005), va guanyar el V Premi Joaquim Bartrina i es va estrenar a la Sala Beckett. Després va escriure Emergència (2006), finalista del III Premi Fundació Romea de textos teatrals. També ha escrit En conserva(2007) i Plastilina (XXXV Premi de teatre Ciutat d’Alcoi i accèssit delPremio Marqués de Bradomín 2007) que es va estrenar a la Sala Beckett i s’ha representat a Guatemala i al Salvador. Les nenes no haurien de jugar a futbol(2009) es presenta dins el Festival Grec dirigida per ella mateixa. Se n’han fet produccions a Grècia, Xipre i Croàcia.   El 2010 forma part del projecte T6 del Teatre Nacional de Catalunya, on estrena A mi no em diguis amor.

El mes de setembre de 2011 estrena  L’any que ve serà millor, escrita juntament amb Mercè Sarrias, Carol Lopez i Victòria Spunzberg al Teatre Villarroel de Barcelona (20 setembre 2011- 8 gener de 2012) i al Teatro Bellas Artes de Madrid (Gener 2012 i Agost-Setembre-Octubre 2012.)

La seva última obra, Litus es representa durant dos mesos amb gran èxit de públic i crítica a la Sala Flyhard de Barcelona i fa temporada a l’ Espai Lliure del Teatre Lliure des de Setembre fins a Novembre de 2012. L’obra ha estat nominada als premis Butaca com a millor espectacle de petit format. El muntatge guanya el primer premi Postfunció a la millor obra de l’any 2012.

L’any 2012 participa al Torneig de Dramatúrgia catalana del festival Temporada Alta i queda finalista.

L’any 2014 estrena Losers a la Sala Villarroel de Barcelona dirigida per ella mateixa Abril-juny 2014). L’any 2015-2016 l’obra s’estrena al Teatro Bellas Artes de Madrid i fa gira per Espanya.

El mes d’Octubre 2014 estrena l’obra “Las niñas no deberían jugar al fútbolals Teatros del Canal de Madrid dirigida per ella mateixa.

Una família normal, escrita l’any 2017 guanya el XI PREMI DE TEATRE PALANCA I ROCA.

En teatre familiar és autora de l’adaptació d’ Alícia al país de les meravelles, que s’estrena al teatre Romea el mes de Febrer 2017.  Aquell any també escriu la cantània de l’Auditori de 2017 , La nit dels malsons, que s’estrena a L’Auditori de Barcelona al maig de 2017 y de la que s’en fan produccions pròpies en molts punts d’Espanya i d’Europa.

El 2014 se emite la tvmovie de la obra Las niñas no deberían jugar al fútbol, producida por Zentropa Spain y dirigida por Sònia Sanchez, con guión de Marta Buchaca.

La seva obra breu “El cim”, forma part del projecte ADA (Power-Potere-Poder), amb Neil Labute i Marco Calvani que es va estrenar a la Sala Beckett al Juliol 2016 i que es va estrenar a La Mama theatre de Nova York al gener del 2017.

Les seves obres s’han vist a Croàcia, Guatemala, Venezuela, El Salvador, Grecia, República Checa, Xipre, EEUU i Canadà.

Actualment forma parte del projecte Fabulamundi. Playwriting Europe.

Ha treballat com a guionista a  Btv i a TV3 (El cor de la ciutat, La Riera.)

Espectacles

 • Una iniciativa de:
  Associació Professional de teatre per a tots els públics
  Amb el suport de:
  Col·labora:
  col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

  Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

      

Pin It on Pinterest

Share This