Crítiques la veu dels professionals Crítiques la veu dels professionals
29 / 07 / 17

El col·leccionista de pors, de l’Estenedor Teatre

“Aquest és el moment més tendre i extraordinari de l’espectacle i –proposta escènica a banda– hauria de ser reclam suficient perquè els adults portessin en massa els seus petits a veure ‘El col·leccionista de pors’. És una escena bella, humana i didàctica que, com li va passar a Laín de menut, quedarà gravada en la memòria dels espectadors. Potser, fins i tot, serà el detonant per ajudar-los a superar allò tan terrible que ara els paralitza. I encara pot ser més valuosa si anima a replicar el mètode a casa, ja que: “Com més t’acostes a una por, la por es fa més petita. Com més t’acostes al teu pare, el teu pare es fa més gran”.”

Autora: Núria Cañamares

Data: 29/07/17

Llegeix la crítica completa a:


“David Laín és un consumat titellaire; aconsegueix extreure l’ànima de cada objecte que manipula amb les seves grosses mans. Ara s’ha atrevit a fer el salt a la interpretació. A ser ell el protagonista, el que exposa aquesta instal·lació de pors. Ho fa des de l’honestedat però li falta un punt de tendresa (com disposa el Pedro del Corroc d’Escarlata Circus), de misteri com el personatge de Trau (col·lecionista de temps).” 

Autor: Jordi Bordes

Data: 19/07/17

Llegeix la crítica completa a:


“L’encant personal i escènic del David, molt ben acompanyat en la part de llums i so, fa que aquesta mena de sessió terapèutica ens arribi a petits i grans. […] L’impagable final, amb ell cantant i ballant una cançó per a vèncer -com no- la por al ridícul, ens reconcilia amb el fil emocional que travessa tot l’espectacle. Em consta que en general, va agradar molt a tot el públic del passi de la Mostra d’Igualada al qual vaig assistir.”

Autor: Josep M. Viaplana

Data: 14/04/17

Llegeix la crítica completa a:


“A poc a poc i amb molta tendresa David Laín, sense massa parafernàlia teatral, ens va explicant retalls d’experiències viscudes des de la seva infantesa fins a la seva vida adulta, anècdotes que li han servit per tenir les pors ben guardades i classificades. Es tracta d’un gran col·leccionista que, indirectament, també acaba col·leccionant somriures i boquetes ben badades.”

Autora: Iolanda G. Madariaga

Data: 08/04/17

Llegeix la crítica completa a:


“Aconsegueix transmetre aquests records o els seus consells per fer desaparèixer la por amb una familiaritat que arriba a tots els públics, amb un finíssim sentit de l’humor i una gran habilitat per fer partícips de les seves experiències als petits espectadors. És com un parent un pèl excèntric (com proven la seva col·lecció o l’aparent desordre de la seva llar) que dóna confiança i que és capaç de fer més forts els més porucs.”

Autora: Carme Tierz

Data: 05/04/17

Llegeix la crítica completa a:

 

 

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This