A fons entrevistes, reportatges... A fons entrevistes, reportatges...
16 / 05 / 17

REPORTATGE – El públic de Xarxa de Palau-solità i Plegamans premia ‘Loops’ d’Engruna Teatre com a millor espectacle

Amb un excel·lent de 9,7 punts, l’espectacle ‘Loops’ d’Engruna Teatre ha rebut el Premi del públic al millor espectacle de la temporada del Grup Xarxa de Palau-solità i Plegamans. El muntatge s’adreça a nens i nenes a partir de 3 anys i combina el teatre visual i d’objectes amb la música en directe (una flauta travessera i un violoncel) per explicar una història sobre el pas del temps que esdevé un veritable cant a la vida.

El públic vota després de la funció escrivint la puntuació al darrere de l’entrada, que diposita en unes urnes preparades per a la votació. “Així com fem el recompte de taquilla, també fem el de vots. En acabar l’espectacle ja sabem la nota final i el situem al rànquing”, explica Montserrat Buxens, membre de Xarxa de Palau Solità, que observa que les notes varien força en funció del tipus de públic que assisteix a cada representació. “En el cas de ‘Loops’ hi havia nens molt petits que, sobretot, van copsar la història visual. El fet que fos tan gràfic, amb aquesta escenografia, i el toc d’humor que enganxava.”

Aquest 2017 el Grup Xarxa de Palau-solità i Plegamans celebra els 20 anys i, diu, “com a mínim en fa 10 que organitzem el premi del públic”. Aquesta pràctica es realitza també en altres Grups Xarxa de Catalunya, però no és la tònica general al conjunt de poblacions de la Fundació. “Al públic li agrada molt perquè el tens en compte. Surt content”, assegura.

Premi públic Xarxa Palau Solità i Plegamans 'Loops' Engruna Teatre
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

Per la seva banda, Ruth Garcia, una de les actrius d’Engruna Teatre, ha manifestat que “aquest és el nostre primer premi i ens fa especial il·lusió. Que t’escullin entre tota una programació estable de teatre d’un municipi és d’agrair. I que a més a més sigui del públic, que sense ells no hi ha teatre!”. I afegeix: “També és d’agrair que com a xarxeros estiguin sempre allà barallant per trobar espectacles estrenats o preestrenats per ajudar a la programació infantil. Intenten anar a totes les fires per veure-ho tot.”

La companyia creu que l’espectacle agrada perquè “té una part molt visual que, juntament amb la poesia, atrapa. I també pel missatge de l’herència de les coses, els cicles vitals, així com la imatge acurada a través de les textures i els colors, la música en directe… S’entra en una espiral que captiva a petits i grans.”

El lliurament del premi va tenir lloc el passat diumenge en el sí d’una festa de cloenda de la temporada en què es va poder gaudir a l’aire lliure de l’espectacle de circ ‘Rojo estándar’ de la companyia Lanórdika. Amb el mateix esperit d’incentivar la participació del públic, el Grup Xarxa palauenc organitza un concurs entre els alumnes del Batxillerat escènic per dissenyar l’estatueta del premi. “És un dels projectes acadèmics i alhora ens permet aprofitar els recursos. Ens presenten les maquetes de les propostes finalistes i nosaltres acabem de decidir”, apunta Buxens. L’estudiant no només s’endú un premi de 50 euros, sinó que també lliura l’obra a la companyia guanyadora. “La idea del premi és maca perquè és molt participativa. Integra el públic votant i també el sector juvenil, ja que genera i entrega el premi”, comenta Garcia.

A diferència d’altres guardons, el Premi del públic al millor espectacle de la temporada de Xarxa de Palau-solità i Plegamans no té una dotació econòmica ni es tradueix en la contractació de futurs bolos: “El premi és simbòlic, però normalment les companyies que hem anat premiant al llarg dels anys repeteixen en la programació, perquè en quedes satisfet”, afirma Buxens. En aquest sentit, reflexiona que no impulsen una gira entre els Grups Xarxa del país perquè “cada municipi vol un tipus d’espectacle o de companyia. Nosaltres hem vist que títols com ‘La Ventafocs’ tiren molt entre els nens i nenes de 3 a 5 anys. Els clàssics enganxen. Si poses una obra boníssima, però el títol no entra, és curiós, però la gent no ve.”

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This