7 / 07 / 17

Torna la Setmana del Circ al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Barcelona

Per setè any consecutiu, del 10 al 14 de juliol, se celebrarà la Setmana del Circ al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera al Districte de Ciutat Vella de Barcelona. El festival, impulsat pel col·lectiu d’entitats EnCIRCant el barri, oferirà de dilluns a divendres diferents activitats gratuïtes adreçades a tots els públics per tal dinamitzar el barri amb propostes de circ de qualitat i promoure les arts cirquenses.

S’hi podran veure 5 espectacles de companyies de reconeixement internacional. L’encarregada d’encetar la 7a Setmana del Circ serà la companyia Todozancos amb les animacions de cercaviles en xanques que ompliran el carrer i les places les tardes del dilluns, dimarts i dijous a partir de les 18h. Dimarts a les 22h als Jardins del Pou de la Figuera, la companyia Tribu presentarà el xou de malabars de foc ‘Els 5 elements’. Dimecres a les 20h, al mateix espai, la hula hoopista australiana Amelia Cadwallader representarà l’espectacle ‘Breaking Broken Dreams’ i realitzarà uns increïbles exercicis amb els hula hoops. Dijous a les 20h al Palau Alòs, el pallasso i malabarista Kiki Ray oferirà el xou de comèdia física ‘The T.N.T. Show Mr. Vita’ amb diferents tècniques de circ.

L’espectacle de cloenda tindrà lloc divendres a les 22h als Jardins del Pou de la Figuera i anirà a càrrec de la reconeguda companyia mallorquina Circ Bover que presentarà la seva última producció ‘Vincles’, guardonada amb el Premi Zirkòlika 2016 al Millor espectacle de votació popular. Es tracta d’un muntatge construït a partir d’unes senzilles però grans canyes de bambú que es transformen per crear diferents emocions on es van presentant números de circ acrobàtics de gran tècnica i bellesa visual.

A més dels espectacles, es faran 4 tallers de circ on petits i grans podran posar a prova les seves habilitats en diferents disciplines com les acrobàcies a terra, els aeris, els malabars, les xanques o el hula hoop. Tots es duran a terme a Pou de la Figuera i aniran de la mà d’Amelia Cadwallader i La Circular (dimecres a les 18h, hula hoop i acrobàcia), Todozancos (dijous a les 18h, xanques) i Passerell (divendres a les 19:30h, malabars, acrobàcia i aeris).

D’altra banda, dimarts 11 de juliol a les 19h, al Saló d’actes del Palau Alòs, s’inaugurarà l’exposició de fotografia d’artistes de circ Tot malabars! organitzada per Zirkòlika i Papallona Circus Arts Shop. La mostra anirà acompanyada de les actuacions d’alguns dels malabaristes que hi apareixen i d’una JAM de malabars oberta a tothom.

La Setmana del Circ està organitzada per EnCIRCant el barri, un col·lectiu d’entitats culturals del barri format pel Casal de Joves Palau Alòs, el Casal de Barri Pou de la Figuera, l’Associació RAI – Recursos d’Animació Intercultural, la revista de circ Zirkòlika, la botiga de malabars i circ Papallona Circus Arts Shop, i els col·lectius Fans of Hooping i La Circular. A més compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i, des d’enguany, s’hi ha sumat l’Associació de veïns i comerciants de Santa Caterina. Té com objectiu dinamitzar el barri i promoure les arts cirquenses. Totes les activitats són gratuïtes.

Consulta la programació dia a dia: dilluns 10, dimarts 11, dimecres 12, dijous 13 i divendres 14 de juliol.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This