10 / 07 / 17

L’Esbaiola’t celebra 10 anys amb un dia més de festival

Del 20 al 23 de juliol l’Esbaiola’t, el Festival de teatre de les Valls d’Àneu celebrarà la 10a edició amb una programació molt variada pensada per a tots els públics. Enguany, aprofitant l’aniversari, el certamen allarga un dia més el festival i començarà dijous a la tarda. L’organització ha decidit fer més gran el festival estirant-lo en el temps i no pas massificant-lo amb més programació concentrada en pocs dies, una aposta perquè el públic el gaudeixi amb qualitat i no pas amb quantitat.

En total, es veuran a Esterri d’Àneu 37 propostes diferents amb més de 80 funcions i activitats. Entre elles, la conegudíssima pallassa Pepa Plana amb la seva darrera estrena ‘Suite’, la cia de titelles Peus de Porc amb el premiat espectacle ‘A taula!’, la Baldufa amb la seva darrera producció ‘Mon pare és un Ogre’ i amb ‘Zeppelin’ amb què inaugurarà l’Esbaiola’t, La Industrial Teatrera emocionarà amb l’espectacle de clown ‘Nàufrags’, la companyia de circ Sebas amb la seva darrera producció ‘Alone’, el divertit Guillem Albà acompanyat de la banda Marabunta, la instal·lació de llum i hologrames de l’artista Maquinitas, l’espectacle de dansa per a la primera infància de Roseland Musical ‘Un dia’, els veterans d’Escarlata Circus amb el mític espectacle ‘Llenties i Marabú’, la marxosa banda de carrer sobre bicicletes La Dinamo, els circ Eia amb l’espectacle ‘Intarsi’ recentment guardonat amb un premi Max, els Titiriteros de Binéfar amb ‘L’home cigonya’ (participa al sorteig de 4 entrades per la funció de diumenge a les 19h), els jocs de Tombs Creatius amb ‘El Sr. Tonet’, i per als més petits el ‘Pájaro Carpintero’ d’Àlex Rigol i el ‘Nautilus’ de la Baldufa. Hi haurà tres companyies estrangeres: els belgues Tof Theatre amb el curiós espectacle de titelles ‘Dans l’atelier’, els francesos Cirque Hirsute amb un espectacle tan divertit com extravagant ‘Les Butors’ i els francesos Compagnie S amb el taller-espectacle ‘Les Super Piafs’.

També hi haurà la participació d’una companyia no professional amb actors molt joves, La Petiestable 12 de l’Aula de Teatre de Lleida que representarà ‘Landscape’.

A més a més, hi haurà propostes del territori que cada any es donen a conèixer dins el festival. Enguany són 8: la desvergonyida Esperanceta que treu el cap per la finestra de l’Ecomuseu, els Diables de les Valls d’Àneu que faran un gran correfoc el dissabte a la nit, els tallers de llana que es realitzen a la Caravana Xisqueta, l’espectacle del grup de teatre local els Xants Grup Escènic, els Kina Creu amb la festiva batucada, el jove grup de grallers Peta Canyes i els capgrossos de l’Estarna que amenitzaran la cercavila de capgrossos i el grup de Bastoners de les Valls d’Àneu.

Finalment, s’organitzaran 9 tallers i activitats complementàries a la programació, per a gaudir del fet artístic des d’un altre punt de vista: TotSona realitzarà un taller d’estimulació musical per a bebès, un taller de llum negra amb el projecte Com un Llum, la ballarina lleidatana Marta Casals farà un taller de dansa creativa per a tota la família, el festival organitzarà un taller de capgrossos per a que el públic pugui participar a la cercavila de capgrossos, l’Escola d’Art el Solaç ubicada a Mollerussa i Tàrrega realitzarà dos tallers diferents, i com cada any, hi haurà el gran sorral del festival “La Platgeta”, un espai d’automaquillatge i la xocolatada d’inauguració del festival.

Consulta la programació dia a dia: dijous 20, divendres 21, dissabte 22 i diumenge 23 de juliol.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This