12 / 09 / 17

Greta la Rateta i Los Titiriteros de Binéfar encapçalen la nova temporada de La Puntual

La Puntual, l’única sala de Barcelona dedicada exclusivament als titelles, celebra el 12è aniversari aquesta tardor amb una programació que inclou la reposició de l’últim espectacle d’Eugenio Navarro (‘Greta la Rateta… que escombrava l’escaleta’ coincidint amb els seus 40 anys de titellaire, llegeix-ne aquí l’entrevista) i l’estrena a Catalunya del darrer muntatge de Los Titiriteros de Binéfar (‘Chorpatélicos’). Des que va obrir les portes durant les festes de La Mercè del 2005 no ha parat de créixer en quantitat i qualitat de l’oferta fins arribar al moment actual en què, de setembre a juliol, pot arribar a acollir més de 20 espectacles diferents.

El petit teatre del carrer Allada Vermell ha estat dels més matiners en arrencar la temporada 2017-2018, ja que ho va fer el passat 1 de setembre amb ‘Rutines’ d’Eugenio Navarro, un espectacle de titelles de catxiporra amb 20 anys de recorregut. Encarregat el 1997 pel “Greenwich & Docklands Festival” de Londres s’ha representat arreu del món com ara el Teatre Nacional de Londres (2002) i en gira per Àfrica (2012).

‘Greta la Rateta… que escombrava l’escaleta’ serà un dels espectacles estrella de la tardor. La producció més gran que ha fet mai La Puntual va estrenar-se el passat juliol amb bona crítica i acollida del públic (llegeix-ne aquí la notícia). Hi tornarà entre el 6 i el 15 d’octubre.

Tampoc hi faltaran les ombres xineses, una de les especialitats dels titellaires Navarro i una de les tècniques que més captiva a petits i grans. Néstor Navarro ha fet una versió tendra i poètica de la història de Pinotxo que brilla per la seva manipulació. Porta per títol ‘L’ombra de Pinotxo’ i es podrà veure el mes de novembre.

Hi haurà també una gran sorpresa: l’estrena a Catalunya del darrer espectacle de los Titiriteros de Binéfar fruit de l’agermanament entre Titiriteros i La Puntual el 2016. ‘Chorpatélicos’ és un espectacle de titelles de guant, màscares i clown que juga amb poesies i cançons de poetes com Gloria Fuertes i Federico García Lorca, fet amb el segell que tant els caracteritza. Del 10 al 12 de novembre.

Altres espectacles que es podran veure aquests primers mesos de la temporada són ‘El rei i el mar’ de Cia. Pea Green Boat, ‘Circ Llull’ de Micro Troupe, ‘Patufet’ de La Puntual i ‘El libro de la selva’ de Títeres Cachirulo (Galícia).

A partir de l’1 de desembre s’inaugurarà el XIII Festival de Putxinel·lis d’Hivern, que comptarà de nou amb la participació de companyies internacionals i s’allargarà fins el 7 de gener.

Publicar una opinió

El seu email no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *.

*

Camp Anti-Spam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Pin It on Pinterest

Share This