11 / 04 / 17

Figueres bufa els 10 anys del Festival Còmic

Amb aquest ja en seran 10 els anys de vida del Festival Còmic de Figueres, un cita amb l’humor per a petits i més grans que tindrà lloc des de dijous 13 d’abril fins al diumenge dia 16 en onze espais de la ciutat.

Conformen la programació un total de 16 propostes encapçalades per dues companyies internacionals convidades de cap de cartell: el duet còmic australià The Umbilical Brothers (David Collins i Shane Dundas), reis del mim i l’slapstick, fenomen mundial a internet i als principals festivals d’humor i canals de televisió del món, i la companyia del clown rus Dimitri Bogatirev i l’ucraïnesa Irina Ivanytska, que van formar part del Cirque du Soleil i repetiran al Teatre El Jardí, on van actuar el 2012 amb gran èxit de públic.

Dijous a les 21h el festival donarà el tret de sortida amb la Gala inaugural, un cabaret que enguany comptarà amb els estratosfèrics The Umbilical Brothers i la monologuista Yolanda Ramos. Serà un vetllada enèrgica i festiva conduïda per Guillem Albà i l’orquestra Marabunta, on també s’hi veurà el divertit univers pop dels Mali Vanili, els gags del figuerenc Àngel Amieva i els sempre sorprenents Xuriguera i Faixedas, que seran els encarregats de maridar l’humor amb un brindis especial d’aniversari.

Al llarg dels 4 dies es podrà riure amb el clown de ‘Rien à dire’ de Leandre, ‘Trams’ de Marcel Tomàs i el xou íntegre ‘La Marabuntade Guillem Albà & La Marabunta, passant pels muntatges de circ i humor ‘Collage’ de BotProject, ‘El profesor de tenis’ de La Mano Jueves i ‘Charabia’ d’El Negro y el Flaco i la singular proposta ‘Humor i hòsties‘ de Mal Martínez.

Una de les novetats d’enguany és la creació del Microteatre a la Fundació Clerch i Nicolau, que es convertirà en una mena de «13, Rue del Percebe». Els espectadors transitaran per grups a través de 5 escenes distribuïdes per tot l’edifici, a ritme de 6 passis per dia i 15 minuts d’interval, de la mà de diferents companyies de teatre del territori.

Tota aquesta oferta, sumada a una àmplia varietat d’activitats paral·leles com les sessions de Risoteràpia i el Ioga del riure, faran de Figueres, un any més, un oasi de diversió durant les festes de Setmana Santa.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This