14 / 03 / 17

7 famílies viuran intensament el Sismògraf d’Olot

Amb la iniciativa ‘Sismo en Família’, el festival de dansa Sismògraf que celebrarà a Olot del 20 al 23 d’abril ofereix a set famílies l’experiència de viure intensament el certamen. La proposta pedagògica, pensada especialment per aquells qui desitgin conèixer amb més profunditat el món de la dansa –l’edat mínima per participar-hi és a partir de 6 anys–, ha tingut una gran acollida, ja que després de la crida pública d’inscripcions, ha omplert la totalitat de places en tan sols 24 hores.

Els participants gaudiran d’una selecció dels espectacles del Sismògraf, participaran en tallers i es trobaran amb diverses sorpreses. Els acompanyarà  Mireia Llunell, responsable de públics del teatre LaSala de Sabadell dedicat al públic infantil i juvenil i impulsor d’activitats com el Festival El Més Petit de Tots. Segons Llunell, “podran parlar amb els artistes sobre la seva feina, el món de la dansa, l’espectacle que veuran o hauran vist, i els donaran eines per entendre conceptes com ara on acaba el moviment i comença la dansa… i també sobre tot allò que vulguin preguntar”.

En aquesta primera edició del ‘Sismo en Família’, l’organització ha seleccionat una desena d’espectacles, dels quals el desè és l’Itinerari de dansa al parc de diumenge, en què es podran veure diversos muntatges. “No és obligatori anar-hi a tots, si estan cansats i se’n salten algun no hi ha cap problema. Volem que se sentin a gust i tinguin ganes de descobrir coses noves”, comenta Llunell. “És un programa semblant al “Millor públic”, però en versió familiar i més light. Als nens no els interessa en absolut tot el que s’explica al “Millor públic”, el “has de saber”… És molt més suau, lúdic i natural, respon a les inquietuds de les famílies i no és gens rígid”.

En aquest sentit, Esther Forment, responsable d’Educatius, Públics i Companyies del festival, explica que l’objectiu d’aquestes pinzellades en coneixements de dansa és que les famílies participants “puguin posar una mica més el nas al festival i que la dansa no els faci por, que s’atreveixin a veure-la  i s’adonin que hi ha molts gèneres dins seu”. Forment afirma que la dansa i l’òpera són les dues arts escèniques menys populars i que, així com hi ha recursos educatius per al teatre, els titelles, la màgia…, en la dansa n’hi ha poquíssim. “Només de 0 a 3 anys, i després hi ha un tall. En les programacions habituals del teatre adult trobem molt poca dansa. N’hi ha als festivals o teatres específics. I molta de la gent adulta que veu dansa després diu “No em pensava que fos així”. Estem obsessionats en entendre. El teatre ja ha superat una mica el fet de “No ho he entès”, però en la dansa encara no hem fet aquest pas. Si t’ha arribat, t’ha arribat. I a més arriba molt i a tothom, a totes les edats, perquè és transversal. Pot expressar molta cosa només amb el moviment i tu, com a espectador, pots fer una anàlisi-introspecció del que et volen dir, o gaudir-ne i prou”.

La primera trobada del ‘Sismo en Família’ serà el divendres 21 d’abril a les 17:15 h, en la qual els participants descobriran tots els detalls del projecte i rebran les acreditacions identificatives. El divendres 21, dissabte 22 i diumenge 23 d’abril tindran preparat un itinerari d’activitats adequat al ritme de les famílies per viure intensament el Sismògraf amb companyia dels més petits. Seguirem de ben a prop la iniciativa per explicar-vos-en els resultats.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This