10 / 07 / 17

65 funcions d’una gran varietat de disciplines a la 22a Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà

Del 14 al 16 de juliol, la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà arribarà a la 22a edició amb el mateix esperit fundacional de ser una plataforma d’exhibició i difusió de les arts de carrer per fer arribar la cultura a tothom.

La programació inclou 65 funcions d’espectacles de carrer d’una quarantena de companyies nacionals, estatals i internacionals. Prop de la meitat són catalanes i també n’hi haurà d’andaluses, franceses, argentines i italianes, entre d’altres. La majoria d’espectacles són gratuïts i d’una gran varietat de disciplines: circ contemporani, cabaret, trapezi, clown, aeri, diàbolo, malabars, perxa xinesa i música. Els matins de dissabte i diumenge també hi haurà tallers de circ per a petits i grans.

La companyia francesa La Rotative inaugurarà la fira amb el vertiginós espectacle ‘La Roue de la Mort’. Un espectacle impressionant presidit per una gran roda de metall suspesa a 10 metres sobre el terra on els cambrers s’afanyen a servir al públic. Una carrera contra el temps mostrat pel moviment circular de la roda. La mateixa nit destaca també l’actuació dels catalans Espai Dual, que per primera vegada representen al carrer el seu nou espectacle ‘Be God Is’, un divertidíssim xou que combina música, humor i teatre gestual, i genera una gran complicitat amb el púbic.

Dissabte serà dia d’estrena amb les presentacions d’espectacles inèdits. Una de les més destacades és l’estrena de Pepa Plana i el seu ‘Suite’, en què l’actriu i pallassa catalana torna a regalar-nos una proposta de gran qualitat, intimista i humanista. El mateix dissabte, el públic de la fira veurà en primícia com a espectacle de carrer l’última creació de la companyia Bot Project: ‘Ambar’, un camí vivencial de dos immigrants de la València rural que troben dins el món del circ la seva font de subsistència i de saviesa interior.

El plat fort del diumenge és l’actuació de la companyia africana resident a Itàlia Circo e Dintorne que faran exercicis impossibles. Cinc acròbates d’estil americà, però amb sang africana, presenten a ritme de Rhytm & Blues ‘The Black Blues Brothers’, una proposta per a tots els públics plena de música i virtuositat acrobàtica. Tancarà aquesta edició 2017 l’espectacle ‘OOPart!’ de la companyia andalusa Tresperté, que formen la peculiar tripulació d’un atípic artefacte mecànic i temporal que ens transportarà al millor circ i al millor teatre a un ritme frenètic i amb històries plenes d’humor i comicitat.

De divendres a diumenge també es podrà gaudir d’altres muntatges de contrastada qualitat, entre els quals ‘Els secrets de Mr. Stromboli’ d’El que ma queda de teatre, ‘Quan no tocàvem de peus a terra’ de Circ Pistolet, ‘Teatre de Funàmbuls’ de Circ Xic, ‘Amb P  de pallasso’ de Cia Sabanni i ‘Espera’ de Cia Eia.

Pel que fa als tallers, dissabte al matí es pot assistir als tallers de Los Herrerita, una proposta lúdica i divertida que té com a propòsit la descoberta de les diferents tècniques de circ. Diumenge, tothom pot participar també en el Taller de Riu i Viu, una perspectiva diferent de taller de carrer, en què el reciclatge i el circ queden immersos en una activitat formativa i participativa de circ mai vista.

Finalment, per tal de posar en valor i donar visibilitat a les diverses escoles de circ que treballen dins i fora del país, la fira convida nens i nenes alumnes d’escoles de circ a presentar els seus treballs. Enguany, podrem gaudir dissabte de l’Escola de Circ de Ceret que ha escollit la Fira per presentar el seu espectacle de treball final. No faltaran a la cita els alumnes de l’Escola de Circ de la Bisbal que diumenge faran una mostra de l’activitat realitzada al llarg del curs escolar.

Consulta la programació dia a dia: divendres 14, dissabte 15 i diumenge 16 de juliol.

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This