25 / 09 / 17

10 espectacles 100% familiars de la Fira Mediterrània de Manresa

Manresa ja està preparada per acollir una nova edició de la Fira Mediterrània, la 20a, que es durà a terme del dijous 5 al diumenge 8 d’octubre.

Entre la densa i variada programació de la cita (l’oferta es segmenta en cultura popular, arts escèniques i músiques del món) s’hi troben també espectacles adreçats al públic familiar com aquests 10 que us destaquem i que són 100% aptes per gaudir a qualsevol edat:

‘El millor circ i el segon més petit del món’ de Brunette Bros

La companyia danesa Brunette Bros presenta un peculiar teatre humorístic de titelles en el seu camió vell i atrotinat. Ambient de circ decadent i una mica inquietant a càrrec de fins a cinquanta personatges i una bona colla de joguines abandonades, que els Brunette Bros utilitzaran per seduir al seu públic, just després d’haver buidat les seves butxaques.

 

‘Tututs!’ de Cobla Bisbal Jove

Darrera d’una cobla s’amaguen mil i una històries. Amb aquest espectacle, la Cobla Bisbal Jove convida el públic familiar a conèixer de ben a prop els instruments que integren aquesta formació musical única. Ho fan a ritme de festa major, amb l’actor David Planas i un repertori ben variat que segur que sorprendrà i farà aixecar de la cadira a bona part de l’auditori.

 

De poetes, cançonetes

De poetes, cançonetes arriba amb una maleta màgica plena de poesia. I és que les seves cançons infantils estan fetes amb poemes originals dels grans noms de la literatura catalana. Els versos triats són molt visuals, fàcils de memoritzar i parlen d’objectes, d’animals, les estacions, els astres i de la vida quotidiana, tot convidant al joc als més menuts.

 

‘Silenci… Dansa’ de Factoria Mascaró

Com a fruit de 20 anys d’experiència en l’ensenyament de la dansa, la companyia de dansa tradicional i contemporània Factoria Mascaró estrena un espectacle per al públic escolar i familiar que neix a partir de diverses propostes didàctiques treballades a les aules. El contrast entre el moviment en silenci i l’acció coreogràfica amb música és el fil conductor de l’espectacle.

 

‘Hannah dels tres Països’ d’Iguana Teatre

Les tres actrius de la companyia Iguana Teatre representen a tres dones joves de països diferents (els Balcans, Brasil i els països àrabs), que es veuen obligades a abandonar el seu lloc d’origen. A partir d’elements purament teatrals com el clown, la màscara o el teatre d’objectes la companyia s’apropa, sense acritud i de forma adaptada als nens, a un dels temes més controvertits del nostre temps.

 

‘Renard o El llibre de les Bèsties’ de Teatre Obligatori

Renard, o el llibre de les bèsties és una versió lliure del clàssic de Ramon Llull, que de la mà de Teatre Obligatori pren la forma de musical vibrant i encomanadís, gràcies a l’adaptació per a públic familiar de Marc Rosich i les cançons que ha compost per a l’ocasió Clara Peya. A tot ritme i amb una extensa galeria d’animals, la peça vol apropar als joves l’art d’explicar faules.

 

‘La gallina dels ous d’or’ de Zum-Zum Teatre

El darrer muntatge d’aquesta històrica companyia de teatre per a públic familiar, explica la història d’uns grangers que no perdien el temps pensant en els diners, fins que un dia va arribar una gallina a la seva granja que va pondre un ou d’or. Un relat sobre la riquesa, la pobresa i l’avarícia per fer-nos entendre que els diners, en el fons, són una enganyifa. Llegeix-ne el reportatge.

 

‘Terra de Gegants’ d’Efímer

Efímer, l’original companyia d’espectacles de gran format, ha creat un racó de món que només té sentit per als més menuts. Un espai on només poden entrar ells, sentir-se petits com formigues i perdre’s…. I en sortir que diguin: “quin orgull ser petit!”, i a la vegada, “què gran que sóc quan canvio el prisma amb que mesuro el món!”.

 

‘Tufff!’ d’Engruna Teatre

Tufff! és un espectacle itinerant per a tots els públics on tres caganers (amb màscares grotesques i culs divertits) es passejaran pels carrers de la ciutat i s’hi cagaran. Arrosseguen un carro amb una caca gegant i molts ginys curiosos, protagonistes absoluts d’una proposta plena d’esquetxos gamberros i escatològics i amb banda sonora d’instruments de vent, com no. Llegeix-ne el reportatge.

 

‘Transhumància’ de Xip Xap, Teatre

La transhumància és la migració estacional dels ramats a la recerca de pastures, i això fan els pastors de Xip Xap, teatre: porten el seu ramat de titelles allà on està el públic per fer-los gaudir d’aquest entranyable espectacle de carrer. Els personatges principals són els pastors, les cabres, un gos i el propi públic que també haurà de participar-hi! Llegeix-ne el reportatge.

Publicar una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Camp Anti-Spam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Pin It on Pinterest

Share This