Crítiques la veu dels professionals Crítiques la veu dels professionals
13 / 01 / 15

L’Endrapasomnis, de Teatre al Detall i La tresca i la verdesca

L’adaptació que Jordi Palet ha fet d’aquest conte de Michael Ende per a la companyia de Teatre al Detall té l’encert de fer una relectura de l’original per acabar elaborant un guió propi, molt poètic, molt teatral, amb tocs de gènere fantàstic, amb afegits d’humor, sense desvirtuar la intenció de l’autor i mantenint els personatges principals en un joc de teatre dins el teatre: el rei i la reina, pares desesperats perquè la seva filla Dormissona no hi ha manera que agafi el son i, esclar, el follet o geni que dóna raó al títol: l’Endrapasomnis.

Autor: Andreu Sotorra

Data: 11/01/15

Llegeix la crítica completa a:

 


 

És un petit privilegi. Un joc. Un poema. Un viatge iniciàtic. Una radiografia de les pors dels pares (el dels malsons dels fills) que es resol amb un joc musical que, ja per sí sol, és una meravella.”

Autor: Jordi Bordes

Data: 10/01/15

Llegeix la crítica completa a:

 


 

Txell Botey i Xavi Idàñez, els dos intèrprets de la part teatral i de facto, els dos membres de Teatre al Detall, interpreten aquesta humana història, amb ràfegues d’un humor fantàstic i extravertit, que s’encomana a petits i grans, i farcit de moments de teatre dins del teatre.

Autor: Josep Mª Viaplana

Data: 05/05/14

Llegeix la crítica completa a:

 


 

L’Endrapasomnis és un d’aquells bons espectacles que flueixen a bon ritme i van adquirint cos i ànima a mesura que avança. Un espectacle amb molt d’ofici teatral al darrera que atent per igual el fet de l’entreteniment i el de la reflexió crítica.

Autora: Iolanda G. Madariaga

Data: 01/05/14

Llegeix la crítica completa a:

 


 

Destaca especialment l’humor que en tot moment desprèn el muntatge i, encertadíssim, l’acompanyament musical de La Tresca i la Verdesca, que amenitza el relat amb melodies no només instrumentades, sinó també cantades.

Autora: Núria Cañamares

Data: 27/04/14

Llegeix la crítica completa a:

Comments are closed.

  • Una iniciativa de:
    Associació Professional de teatre per a tots els públics
    Amb el suport de:
    Col·labora:
    col·labora Diputació de Barcelona        SGAE         Institut d'Estudis Ilerdencs         Diputació de Lleida        Ajuntament de Barcelona        INAEM - Ministerio de Cultura        

    Financiado por la Unión Europea-Next Generation EU. Proyecto financiado por el INAEM, Ministerio de Cultura y Deporte

        

Pin It on Pinterest

Share This